Verslag BC Apollo: Apollo J3 Regio Kampioen Centrum Junioren 2017

Op zaterdag 25 februari speelde kampioen Apollo J3 in Amersfoort tijdens de Regio Kampioenschappen Centrum Junioren 2017 tegen Harderwijk J3, de andere kampioen van de regio. Om 9 uur startte in Amersfoort de wedstrijd. Het team bestond uit: Bjorn Baas, Renzo Blind, Remco Schinkel, Demi Tersteeg en Liana van Zantvliet.

Erg nerveus en benieuwd hoe sterk de tegenstander was begon de eerste partij. Jammer genoeg werd deze heren dubbel verloren in twee sets. De dames deden het beter en wonnen in twee sets.

Daarna was de beurt aan de enkel partijen. Remco verloor in een spannende partij met veel lange rally’s. Demi had geen moeite met haar tegenstander en won overtuigend in twee sets. Bjorn maakte het wat spannender. Hij won de eerste set nipt en verloor de tweede ruim. De derde set ging aardig gelijk op, maar Bjorn verloor jammer genoeg met 18-21. Liana won haar partij en zette de stand op 3-3 met nog twee partijen te gaan.

De mix met Remco en Demi begon moeizaam. De eerste set werd verloren met 13-21. In de tweede set zochten ze een antwoord op de vrij sterke heer en uiteindelijk werd die ook gevonden. De tweede en derde set gingen beide met 21-17 naar Apollo. De laatste partij gaf de doorslag. Renzo en Liana wonnen heel netjes in twee sets de partij en zo ook de verdiende overwinning. 5-3 voor Apollo en dus terecht Regiokampioen.

Trots werd de beker in ontvangst genomen en de meegereisde ouders waren natuurlijk ook supertrots.

 

Liana van Zantvliet, Demi Tersteeg, Bjorn Baas, Remco Schinkel en Renzo Blind

Verslag BC Apollo Jeugd Clubkampioenschappen 2016Uitslagen CK 2016 - jeugd

Met een fantastische opkomst van 90% van de jeugdleden werden afgelopen zondag de Jeugd Clubkampioenschappen van BC Apollo in de IJsselhal gespeeld. De 48 deelnemers speelden in totaal 97 enkel- en dubbelwedstrijden in 4 categorieën. Men kon enkel en dubbel spelen, en aan één of twee onderdelen meedoen. Dit stond garant voor een dag met veel spannende wedstrijden. Mede door het sportieve gedrag, de strakke wedstrijdplanning en de goede catering verliep de dag goed. Na afloop van de wedstrijden was het tijd voor de jaarlijkse afsluiting van het seizoen: frites met snacks. Tijdens het toetje werden de prijzen uitgereikt. 22 Winnaars gingen met één of twee bekers naar huis, onder wie zelfs enkele kersverse leden (zie foto winnaars cat. 4 dubbel).

Tevens werden de 100% score prijzen uitgereikt aan de competitiespelers die in hun enkelspelen het hoogste % gewonnen hadden: Olivier Lankreijer (85%) en Cynthia de Keijzer (100%) streken met de eer. Al met al een heel geslaagde dag!

De uitslagen:

Jongens Cat. 1 enkel:   

 • Quido Smits
 • Miquel Engel

Cynthia 100%Meisjes Cat. 1 enkel:    

 1. Cynthia de Keijzer
 2. Femke Werenstein

Dubbel Cat. 1: 

 1. Quido Smits / Miquel Engel
 2. Cynthia de Keijzer / Femke Werenstein

Olivier 100%

Jongens Cat. 2 enkel:   

 1. Stefan Crul
 2. Olivier Lankreijer

Meisjes Cat. 2 enkel:    

 1. Laura Mesu
 2. Isha Sommandas

Jongens Cat. 2 dubbel:

 1. Tijn Schaad / Olivier Lankreijer
 2. Stefan Crul / Rob Scholman

Meisjes Cat. 2 dubbel: 

 1. Laura Mesu / Alycia Sommandas
 2. Isha Sommandas / Esmée van Zandvliet

Jongens Cat. 3 enkel:   

 1. Jesper Wijgerse
 2. Bart Jansen

Meisjes Cat. 3 enkel:    

 1. Jillian Boumann
 2. Kim van Rooijen

Dubbel Cat. 3:                  

 1. Job van de Wilt / Jesper Wijgerse
 2. Jillian Boumann / Kim van Rooijen

Jeugd Clubkampioenschappen 1e prijs 4e cat dubbel 1Cat. 4 enkel:                     

 1. Orin Reijnolds
 2. Radj Badloe

Cat. 4 dubbel:                  

 1. Orin Reijnolds / Bas van der Wind
 2. Chris van Rooijen / Jed Ben Braiek

****************************************************************************

Wedstrijdschema clubkampioenschappen jeugd 2016

Zie hierbij het wedstrijdschema voor de CK voor jeugd op zondag 3 april a.s.

****************************************************************************

Evaluatieformulier jeugdcompetitie seizoen 2015/2016

Willen de jeugdleden die dit jaar aan de competitie hebben meegedaan, het bijgaande formulier invullen en uiterlijk 16 maart weer inleveren op de les?

*****************************************************************************

BC Apollo Jeugd teams 1 en 5 komen weer met bekers thuisDSC_0809

Zaterdag 27 februari jl. hebben het 1e en 5e Jeugd Team van badmintonvereniging BC Apollo aan de Regionale Kampioenschappen Regio Teams Centrum Junioren in Amersfoort deelgenomen. Dit omdat beiden teams kampioen waren in hun poule dit seizoen. Apollo team 5 speelt onder de 14 jaar. Zij zaten in een poule met 4 teams. Apollo had het niet gemakkelijk, maar Olivier Lankreijer, Tijn Schaad, Isha Sommandas en Laura Mesu zijn 1e geworden in hun poule. Van de 15 gespeelde wedstrijden hebben zij er 14 gewonnen. Veelal gespeeld in driesetters. Proficiat!

Apollo Jeugd 1 moest strijden met Veenendaal om de plaatsen 1 en 2. Apollo 1 is 2e geworden en dat is een hele mooie prestatie voor de poule onder de 19 jaar. Quido Smits, Colin Flentge, Femke Werensteijn en Cynthia de Keijzer ook van harte gefeliciteerd met deze prestatie.

******************************************************************************

Clubkampioenschappen jeugd – zondag 3 april 2016

Op zondag 3 april a.s. vinden de jeugd clubkampioenschappen plaats. Schrijf je snel in via het inschrijfformulier en noteer de datum in je agenda!

******************************************************************************

Kampioenen op RJK in AmersfoortRegionale jeugd kampioenschappen jan 2016 3 bekers van Colin FlentgeRegionale jeugd kampioenschappen jan 2016 Colin Flentge 3-voudig kampioen

Zaterdag 30 januari en zondag 31 januari vonden in Amersfoort de Regionale Junior Kampioenschappen badminton plaats. Een evenement waar jeugdspelers uit de provincies Utrecht, Flevoland en Gelderland de strijd met elkaar aan gaan. In de leeftijdsklassen onder 11, 13, 15 en 17 jaar kon worden gespeeld in een 1e klasse (gevorderde spelers) en een 2e klasse (meer beginnende spelers). Daarnaast was het mogelijk om voor meerdere onderdelen (enkel, dubbel, mix) in te schrijven. Afhankelijk van de te spelen onderdelen speelden de jongelui of op zaterdag of zondag, en in sommige gevallen op beide dagen. Zenderstreek - stukje regiokampioen Colin Flentge

Een bijzondere prestatie is behaald door Apollo jeugdlid Colin Flentge (12). Hij kwam uit in de leeftijdsklasse onder 13 jaar,  gevorderde spelers. In 14 wedstrijden verdeeld over de zaterdag en de zondag heeft hij in deze klasse zowel het enkelspel, als het dubbelspel én de mix naar zich toe weten te halen. Zijn dubbelspel speelde hij met Thijmen Dobbelaar (van Culemborg) en zijn mix met gelegenheidspartner Anouk van Wijk. Het is een speler van Apollo nog nooit gelukt op meer dan 2 onderdelen regiokampioen te worden. Een topprestatie!

In de leeftijdsklasse onder 13 zijn in de tweede klasse damesdubbel de Apollo jeugdleden Laura Mesu en Isha Sommandas met het goud aan de haal gegaan. Een hele prestatie. 

******************************************************************************

Er zijn al weer heel wat jeugdtoernooien bekend voor 2016:

Jeugdtoernooien in 2016:
UTREGTS TOERNOOI: 2 EN 3 JANUARI 2016 IN UTRECHT
REGIO CENTRUM JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN: 30 en 31 JANUARI 2016 IN AMERSFOORT
NATIONAAL JEUGDTOERNOOI BNL: 6 februari 2016: SIDE EVENT CNK ALMERE
OSM JEUGD OPEN: 12 MAART 2016 IN MAARSSEN:
FZ FORZA WIM TOP JM: 26/27 MAART 2016: Jr. Master Amersfoort
6E Open Jeugdtoernooi BNL: 2 APRIL 2016 in ARNHEM
BAN Open 2016 26 maart 2016 in Amersfoort

Zie het bijgaande document voor meer informatie over en inschrijving op de toernooien