• 5 december geen badminton

  Beste Apollovrienden

  Op dinsdag 5 december zal er zowel in de IJsselhal als de Poortdijk geen badminton zijn.

  Met Vriendelijke Groet,

  Het bestuur

 • Superlot Grote Club Actie 2017

   Beste leden en sponsoren, 

  Het is mogelijk om Apollo financieel te ondersteunen door het aanschaffen van een Superlot van de Grote Clubactie. Dit lot kost € 150,- en vertegenwoordigd 50 reguliere loten (deze 50 loten worden na aankoop toegezonden). 80% (= € 120,-) van de opbrengst van dit lot gaat direct naar de clubkas en zal worden besteedt aan de jeugd van Apollo. Daarnaast bestaat de kans dat de club een mooi clubfeest wint ter waarde van € 5.000,-

  Buiten de ondersteuning van de jeugd van de club, maak je natuurlijk zelf kans op leuke geldprijzen.

  Ik hoop dat er een gulle gever opstaat en uiteraard hopen we op een succesvolle trekking op 13 december 2017.

  Ik hoor graag van jullie via de e-mail: voorzitter@bcapollo.nl

  Met vriendelijke groet,

  Rob Tamboer

  voorzitter BC Apollo IJsselstein

   

 • Grote clubactie

  Beste leden en sponsoren,

   

  Het is mogelijk om Apollo financieel te ondersteunen door het aanschaffen van een Superlot van de Grote Clubactie.

  Dit lot kost € 150,- en vertegenwoordigd 50 reguliere loten (deze 50 loten worden na aankoop toegezonden).

  80% (= € 120,-) van de opbrengst van dit lot gaat direct naar de clubkas en zal worden besteedt aan de jeugd van Apollo. Daarnaast bestaat de kans dat de club een mooi clubfeest wint ter waarde van € 5.000,-

  Buiten de ondersteuning van de jeugd van de club, maak je natuurlijk zelf kans op leuke geldprijzen.

   Ik hoop dat er een gulle gever opstaat en uiteraard hopen we op een succesvolle trekking op 13 december 2017.

   

  Ik hoor graag van jullie via de e-mail: voorzitter@bcapollo.nl

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Rob Tamboer

   voorzitter BC Apollo IJsselstein

 • Foto’s Jumelage Herentals 2017

  Beste Sportvrienden

  Het fotoboek op deze website functioneert op dit moment niet naar behoren, daarom is het lastig om actueel te blijven. Toch wil ik jullie de foto’s van de jumelage met Herentals niet onthouden. Ik heb daarom een tijdelijk pagina aangemaakt met de foto’s zie onderstaande link.

  http://bcapollo.nl/herentals-2017/

   

  Met vriendelijke groet,

  Gerrit Stijlaart

   

 • Afscheid Voorzitter

  Beste leden,

  Medio maart 2018 zal de Algemene Ledenvergadering weer plaatsvinden. Ik ben dan na de afgelopen termijn aftredend. Na lang wikken en wegen heb ik besloten mij niet meer herkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap.

  Sinds 1982 ben ik lid van BC Apollo en vanaf 1984 ben ik actief geweest als vrijwilliger op allerlei fronten. Het inmiddels al weer verdwenen clubblad (Apollo Nieuws) kreeg onder mijn hoede als redacteur zijn intrede op A4 formaat, inclusief de door mij en Hans Stevens verworven adverteerders, destijds een nieuw fenomeen. Na enkele jaren ben ik voorzitter van de AC geworden en daarmee startte mijn avontuur in het bestuur.

  Hans Stevens besloot in 2003 te stoppen als voorzitter nadat hij in 2 termijnen van 6 en 5 jaar voorzitter was geweest. Ik heb toen het stokje van hem overgenomen en dat bleek, in ieder geval voor mij, een goede keuze. Met veel plezier en toewijding kreeg ik praktisch met alle leden te maken, had vele gesprekken binnen en buiten de club en zo werd Apollo meer en meer “mijn kindje”. Een (nieuwe) website werd een feit en ook de renovatie van de IJsselhal had al mijn aandacht. Hoogtepunt in mijn voorzittersperiode was natuurlijk het 40-jarig jubileum in 2011. Wat een geweldig feest was dat! Ook de band met onze Herentalse badmintonvrienden is mij altijd zeer dierbaar gebleken.

  Sinds 2003 heb ik het voorrecht gehad om onze mooie en gezellige badmintonclub te mogen leiden, samen met een fantastisch bestuur. Na 15 jaar onbeperkte inzet als voorzitter merk ik, dat ik mij niet meer voor de volle 100% in kan zetten voor onze club. De motivatie om onbegrensd actief te zijn voor onze club is m.n. het laatste jaar teruggelopen. Dit heeft niets met het wel en wee van de club te maken of met bepaalde personen. Het is puur het gevoel dat mijn betrokkenheid terugloopt, mede door de drukke en hectische tijden in mijn privé leven. Het ziet er naar uit dat ik daar iets meer rust ga krijgen en daar wil ik volop van kunnen gaan genieten.

  Ik heb dus besloten mijn taak als voorzitter na 15 jaar neer te leggen en ga nu rustig op zoek naar een goede nieuwe voorzitter die onze club hetzelfde warme hart toedraagt. Ik laat een goed geolied bestuur achter, een gezonde financiële balans en een respectabel ledenaantal van ca. 200. Ik hoop dat een volgende voorzitter of voorzitster net zoveel plezier aan het besturen zal beleven als ik. Dus…… mocht je je geroepen voelen om mijn mooie taken over te nemen, schroom dan niet mij te benaderen voor een informatief gesprekje. Uiteraard ga ik samen met de overige bestuursleden lobbyen, hopelijk gaat dit lukken en kan er in maart 2018 een nieuwe voorzitter/ster aantreden.

  Ik dank alle leden voor het vertrouwen in mij, de afgelopen 15 jaar.

  Vriendelijke en sportieve groet,

  Rob Tamboer voorzitter

 • Programma 35ste Jumelage met Herentals

   

  Beste Nederlandse vrienden,

  Wij nodigen U van harte uit op onze 35ste jumelage in Herentals.

  Hieronder vindt U de planning:

  Zaterdag 16 september 2017.

  14.00 – 17.00: historische stadswandeling door Herentals met gids – vertrek aan de Lakenhal..

  18.00 – 19.00: receptie in de Lakenhal aangeboden door de Stad Herentals.

  19.30 – 23.00: in de sporthal “Vossenberg”:

  • Doorlopend gelegenheid toe initiatie bowls in de sporthal (4 banen).
  • HBC heeft een Belgische frietkraam gehuurd voor de hongerigen: gratis frieten en bijhorende snacks à volonté tot 22u00 aangeboden door HBC.
  • Vanaf 20u00 fuif met DJ in de cafetaria en drankbonnetjes voor 4 consumpties aangeboden door HBC (extra drankbonnetjes moet je ter plaatse kopen).

  Overnachting in hotel De Swaen (Belgiëlaan 1 te 2200 Herentals +032(0)14  22 56 39), te voet bereikbaar (ongeveer 10 minuten wandelen) vanaf de sporthal.

  Zondag 17 september 2017.

  8.00 – 10.00:  Ontbijt in hotel De Swaen.

  12.00 – 13.00: Opwarming.

  13.00 – 17.00: Tournooi.

  18.00 – ?         :  Prijsuitreiking en buffet.

  **********

 • Apollo_Open 2017

  Beste Sportvrienden

  Op 26 november zullen weer de jaarlijkse Apollo_Open gehouden worden. Hierbij is het weer mogelijk om familie, kennis, viend, vriendin en vijand kennis te laten maken met het spelletje badminton. Er is dan ook mogelijk een training te volgen voor degene die nog niet veel weten van het spelletje.

  Dus hou 27 november van 12.00 uur tot 17.00 uur vrij.

  De kosten zijn €5,- inclusief één consumptie en na afloop een bittergarnituur.

  Het inschrijformulier zal eind september op de site staan.

   

  De aktiviteitencommissie

 • Uitwisseling met Herentals 2017

  Verslag Herentals 2017

   

  Op 18 september 2017 stond een belangrijke dag op de kalender van vele Apollo spelers want de jaarlijkse uitwisseling met zustergemeente Herentals zou gaan plaatsvinden. Bovendien was het dit jaar alweer het 35e jaar dat de uitwisseling plaatsvond, dus om de onderlinge vriendschap nog eens overduidelijk te onderstrepen, werden we met de voltallige delegatie uitgenodigd om al op zaterdag 17 september te verschijnen en deel te nemen aan festiviteiten die bij een 35-jarige vriendschap horen. Nu laat “een Hollander” zich graag voor een feestje uitnodigen en zeker als het dan ook nog eens onze Belgische vrienden zijn die het organiseren, want die houden wel van een feestje. Dus op zaterdagochtend trokken we met ruim 25 mensen alvast naar Herentals. Na aankomst en een lekkere lunch werden we -in tegenstelling tot andere jaren waarin we nogal eens in Antwerpen uit gaan- nu eens rondgeleid door de bezienswaardigheden van Herentals met een heuse gids. En Herentals blijkt een stuk groter te zijn dan ieder van ons wist, want na een stadswandeling van 3 uur waren we deelgenoot van vele details van Herentals.

  Na afloop van de wandeling werden we ontvangen in het mooie stadhuis, de Lakenhal, waar bleek dat ook het gemeentelijk bestuur van Herentals behoorlijk uitgepakt had om de bijzonder uitwisseling te onderstrepen. De burgemeester en de schepen (wethouder) van cultuur hebben ons toegesproken en de schepen van sport had ondanks haar vakantie toch voor een videoboodschap gezorgd om ons toe te spreken. Na de vernederende referentie naar de prestaties van het NL mannenvoetbal te hebben doorstaan werd vooral de parallel getrokken tussen het Nederlandse “bed”minton en Belgische “bad”minton met een aantal mooie verwijzingen naar baden en bedden. Duidelijk werd echter ook dat men vooral ook het bijzondere inziet van de jarenlange vriendschap en daar hebben we met een borrel op geproost met zijn allen.

  Na afloop van deze borrel waren we uitgenodigd om allemaal naar de kantine van de sporthal van Herentals te komen en deze was omgetoverd tot een feestzaal waar een DJ muziek voor ons draaide en buiten een “frietkot” op wielen stond die onbeperkt (reputaties schrijden ons kennelijk voort) friet, frikandellen, kroketten, kaasschijven en knakworsten bakte. Dankzij de goede inspanningen van sommigen is het gelukt om bijna iedereen op de dansvloer te krijgen. Ondertussen waren er in de hal ook een aantal bowl banen uitgelegd en het werd al snel duidelijk waarom de meesten van ons niet op een balsport zitten…

  Tegen het einde van het feest hebben we ons laten adviseren waar we nog even konden na-borrelen en grappig genoeg kwamen 4 verschillende groepen Apollo-ers (inclusief begeleidende sporters van Herentals) allemaal in dezelfde kroeg terecht, Den Thijs. Kan er ook mee te maken hebben dat het de enige kroeg was waar nog leven in zat, of dat ze hun slogan “een kroeg waar zowel jong als oud zich thuis voelt” zeker waarmaken. Een aantal Apollo-ers waren zo verstandig om het bed op te zoeken, maar het overgrote deel heeft zich tot in de kleine (en inmiddels al bijna weer grote) uurtjes vermaakt.

  De volgende ochtend aan het ontbijt bleek pas hoe groot de impact op de groep was. Er moest veel nagepraat worden, details uitgewisseld en natuurlijk goede roddels of waarheden met elkaar uitwisselen. Maar onmiskenbaar was de algehele toestand van vermoeidheid die past bij minder dan 50% van de normaal voorgeschreven nachtrust van 8 uur. Sterker nog: bij de koffie/broodjes en het zuchtend inslaan in de sporthal werd al snel duidelijk dat het wel eens heel moeilijk kon gaan worden om de in 2016 veroverde wisselbeker weer mee terug te nemen naar IJsselstein.

  Maar vol goede moed zijn we aan het toernooi gestart, bleek ook nu de gemeentelijke vertegenwoordiging weer aanwezig te zijn en zelfs een poging te doen om door een kleine clinic van een Herentals speler haar eigen benoemde niveau van “strandbadminton” te verhogen. In 7 rondes met 10 wedstrijden van 25 minuten moesten we elkaar bestrijden en werden de Nederlandse tekorten tegenover een zeer groot aantal Belgische deelnemers (25-45) gecompenseerd door Herentals mensen voor Apollo te laten uitkomen. En zoals de Belgische organisator zo mooi zei bij het bekendmaken van de puntenverdelingen: in de eerst 5 rondes heeft Herentals Apollo werkelijk verpletterd, maar in de laatste 2 rondes kwam een inmiddels ontnuchterde groep Hollanders nog aardig terug. Het totale puntenverschil viel ons eigenlijk nog mee: bijna 3100 van ons tegen ruim 3700 voor Herentals, maar de einduitslag was toch zeer duidelijk: 44-26 in het voordeel van Herentals.

   

  Na uitwisseling van vele vriendelijkheden, toespraken van de voorzitters, de organisator, ondervoorzitter Dirk Pauels die het stokje gaat doorgeven naar een volgende generatie, gemeentelijke vertegenwoordig en de speciaal op bezoek gekomen Nederlandse afgevaardigde van de IJsselstein-Herentals jumelage commissie Rob Meijne, uitwisseling van mooie cadeaus en waardering voor de clubs, vrijwilligers en vooral spelers en langdurige vriendschappen, hebben we nog het buffet (inclusief Belgisch dessert buffet waar sommigen maar moeilijk weg te krijgen waren) met elkaar genuttigd en zijn we “een beetje moe maar voldaan” en volkomen terecht bekerloos weer teruggekeerd naar IJsselstein. Volgend jaar komen de spelers van Herentals weer op bezoek in IJsselstein en afspraken zijn nu al gemaakt over pre-toernooi uitgaansavonden (meervoud!) zoals alleen echte vrienden dat doen.

  Jeroen Keuning.

   

 • Foto’s en verslagen CK 2017 jeugd en senioren beschikbaar

  Voor wie het allemaal nog niet gevonden heeft op de site: de foto’s van de finaledag CK 2017 senioren zijn beschikbaar via de site van Kees van der Lee. Daarnaast zijn er verslagen en uitslagen van zowel de CK voor jeugd, als van de CK voor senioren.

 • foto’s en tussenstanden voorrondes CK2017 beschikbaar

  Op de site van Kees van der Lee zijn de foto’s van dag 1 van de Clubkampioenschappen 2017 voor senioren te bekijken. Op de Apollo website staan de tussenstanden na de eerste dag.

Back to top