Verslag BC Apollo Wintercompetitie 2017/2018 3e speelweek

Mannen 1 speelde woensdag al een verschoven wedstrijd tegen OSM M1.

Een sterke tegenstander. De herendubbel van Hans Schinkel en Gert den Haan werd gewonnen en Colin Flentge behaalde een mooie overwinning in zijn enkepartij. Eindstand 2-6

 

Vrijdag speelde team4 tegen uit bij Helios 9.

Vijf driesetters maar liefs, waarvan 4 van deze 5 werden gewonnen, namelijk de herendubbel, de singel van Betty Bakker en beide mixpartijen.

Verder wisten Michel Huis in t Veld en Karin Boer hun enkelpartij te winnen. Een mooie 2-6 overwinning voor Apollo.

 

Apollo 3 speelde Krommerijnstreek 3 en wist daar met 3-5 te winnen. De herendubbel, 3 enkelpartijen en de mix van Edwin van Es en Jessica van den Broek leverde punten op.

 

Apollo 1 had het weer ouderwets moeilijk bij de Zender in Lopik. Altijd moeilijk om daar “uit” te winnen en ook deze keer zat het er niet in.

Spannende partijen maar geen winstpunten. Ruben Makkee moest in de mixpartij de wedstrijd staken wegens een armblessure. Helaas dus een 6-2 verlies voor dit team.

 

Apollo 2 speelde zaterdag uit tegen DVS 5

Ook 5 driesetters, dus spannende partijen. De herendubbel ging nipt verloren in de 3e set. Ook de enkelpartij van de net herstelde Manon Flentge ging net verloren (21-13  13-21  22-20) De rest van de punten werden binnen gehaald door Apollo. Een 2-6 overwinning.

 

Verslag BC Apollo Wintercompetitie 2017/2018 2e speelweek

Apollo 1 had Leerdam 4 op bezoek. Een gelijkwaardige tegenstander waarin zowel vader, moeder en zoon speelden.

De eerste zet in de herendubbel van Arjan van Rijn en Ruben Makkee werd vrij makkelijk gewonnen, maar de tweede set werd maar net met 22-20 binnen gehaald.

De dames begonnen meteen met een spannende 1e set 23-21. Het werd een driesetter waarvan de winst naar Leerdam ging.

Cynthia de Keijzer en Monique van Straaten wonnen allebei de singel, bij de heren werd er één verloren.

De punten van de mixpartijen werden weer verdeeld, waardoor de eindstand 5-3 werd.

 

Apollo 2, die net als Apollo 1 in de tweede klasse speelt, kwam tegenover OSM 1 te staan. 2 dames waren afwezig en Jetske Hoornenborg heeft ingevallen. Ook hier een gelijkwaardige tegenstander en beide dubbel werden in drie sets beslist, waarbij de dames Femke Werensteijn en Jestke een punt binnen sleepte. De herensingels van Marco van der Aar en Arthur Veger werden gewonnen en ook Jetske wist een punt te winnen. De 2e dame van OSM raakt in de singel flink geblesseerd en kon niet verder spelen, waardoor ook één mix uitviel. De punten gingen dus naar Apollo. Enno Schop en Femke verloren net de mix in, ook weer, een spannende driesetter (21-16 18-21 22-24) Eindstand 6-2

 

Ook Apollo 3 had een gelijkwaardige tegenstander aan Vianen 2. Vooral de heren van Vianen waren duidelijk sterker, maar daar in tegen waren onze Apollo dames weer sterker.Herendubbel en enkelpartijen gingen verloren, de damesdubbel en damessingels gewonnen. De eerste mix ging verloren, maar Edwin van Es en Jessica van den Broek wisten na een slopende 3e set (29-27) de vierde punt binnen te halen. 4-4

 

Apollo 4 speelde tegen Vianen 3.  De herendubbel en de enkelpartij van Quido Smits moesten nog wel in driesets beslist worden. Eén mixpartij ging verloren, maar alle ander partijen werden afgesloten met winst. 7-1

 

Mannen 3 speelde ook tegen Vianen. De mannen zetten er vaart achter en wisten vrij snel punten de scoren. Alleen voor de herendubbel van Marco Schinkel en Cor Stekelenburg moest echt gestreden worden. 15-21  21-18  21-15. en één enkelpartij ging verloren. 7-1

 

Mannen 1 speelde tegen Badminton ’80. Zonder Gert den Haan, Han van Baarssen én Hans Schinkel die met een blessure kampt hadden ze een zware dobber aan deze wedstrijd. Met twee nieuwkomers in het team, Colin Flentge en William de Wit moeten ze ook weer een samenspel gaan krijgen. Invaller Chris Baegen wist met William één puntje in de laatste dubbel te verwerven. De andere partijen gingen verloren. 1-7

 

Verslag BC Apollo Wintercompetitie 2017/2018 1e speelweek

Apollo 1 speelde de eerste wedstrijd tegen Houten 6 en vond daarin een gelijkwaardige tegenstander.

De herendubbel van Arjan van Rijn en Chris Baegen ging in een spannende 3 setter verloren.

De damesdubbel van Monique v Straaten en Ingrid Otto was even zo spannend, De eerste set ging met 22-24 verloren, maar beide volgende sets waren winst voor Apollo. De enkelpartijen werden door de heren gewonnen, de dames verloren. De mixen werden ook verdeeld. Eindstand 4-4

 

Apollo 2, gepromoveerd naar de 2e klasse had een zware dobber aan Iduna 10. Het team wist goed tegenspel te geven, maar konden de punten net niet binnen halen. Allen Arthur Veeger wist nipt zijn enkelpartij te winnen (24-26  21-19  22-20) Uitslag 1-7

 

Apollo 3 begon meteen met de uitval van speler Jos Manders. Edwin van Es en invaller Dion Janssens moesten dus nog even aan elkaar wennen. De dubbel werd helaas niet in winst omgezet. De damesdubbel van Sandra Altena en Sandra Hulsenboom zorgde wel voor een punt.

Sandra Altena wist ook in haar enkelpartij te winnen. Dion Janssens maakte het met een driesetter ook spannend maar helaas ging de punt naar tegenstander Hercules 7. De 3e punt werd behaald in de mix van Edwin En Sandra H.

 

Voor Apollo 4 was het al de 2e wedstrijd van dit seizoen. Vorige week hadden ze nog met 0-8 verloren bij een uitwedstrijd tegen Leerdam. Nu was het omgekeerd tegen Barneveld 8. Tegen dit beginnend team, werden de punten vrij makkelijk binnen gehaald.

 

Mannen 2 is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse.  Dat betekend een overgang van de nylonshuttle naar de verenshuttle. Aan Druten M1 hadden zij een flinke tegenstander. De dubbels begonnen al meteen pittig en werden in een driesetter verloren.

In de singel waren de heren geen partij voor Druten, behalve Jeroen Keuning, die hier ook een driesetter speelde, maar in de derde set toch de punten aan Druten moest geven. Uitslag 0-8

 

Mannen 3 had het weer vrij makkelijk tegen het verre Groesbeek M1. Alleen Cor  Stekelenburg kreeg het weer voor elkaar om zijn eeuwige driesetter in zijn enkelpartij te spelen. Gelukkig deze keer toch ook met winst. Uitslag 8-0.

 

 

Verslag BC Apollo Clubkampioenschappen Senioren 2017

Op een mooie lentedag met temperaturen die buiten opliepen tot boven de 20o C werden in de IJsselhal afgelopen zondag de wedstrijden van de Finaledag van de Clubkampioenschappen 2017 van badmintonvereniging BC Apollo gespeeld. Met 76 spelers waren 4 weken eerder de poulewedstrijden begonnen. Er werd gespeeld in 4 verschillende categorieën en er werden heren singles, dames- en  herendubbels en mixpartijen gespeeld. Tijdens de tweede dag werden ’s ochtends de laatste poulewedstrijden gespeeld, waarna ’s middags de halve en hele finales volgden, die tot half 6 duurden. Er werd gespeeld om 46 bekers, en één wisselbeker te weten in categorie 1 heren singles. Veel deelnemers gingen met lege handen naar huis, daarentegen gingen de winnaars met één of zelfs twee bekers huiswaarts. De organisatie was in handen van de Activiteiten Commissie die zorgde dat alles in goede banen liep.

Tijdens beide dagen vonden diverse blessures plaats die voor uitvallers zorgden. Sommige partijen moesten helaas worden opgegeven, op enkele plaatsen konden nog invallers worden geregeld, die het soms tot de finale schopten. Per winnend paar waren maar 2 bekers te vergeven, dus dan ging er één persoon met lege handen naar huis.

Opvallend was dat er geen nieuwe leden waren die wilden proberen hoe ver ze konden komen op het badmintonveld. Geen aanwas betekende dus ook een kleiner spelersveld, wat soms tot langere wachttijden leidde om beide dagen toch zo goed mogelijk te vullen.

Na de wedstrijden nam zondagavond in de IJsselbar eerst voorzitter Rob Tamboer het woord om iedereen te bedanken voor deelname en sportieve inzet. Hij vertelde dat enige weken geleden op de Algemene Ledenvergadering een kleine contributieverhoging is voorgesteld en goedgekeurd. Inmiddels is het ledenaantal gedaald tot onder de 200 personen. Een kwart hiervan is actief als vrijwilliger binnen de club en gaat binnenkort mee met het tweejaarlijkse vrijwilligersuitje. Bestuurslid Jeannette van der Lee, secretaris, was aftredend, maar is herkozen. Lid van Verdienste is dit jaar geworden Michel Huis in ’t Veld. Al vele jaren is hij betrokken vrijwilliger, o.a. voor de jeugd en het Apollo Nieuws. Hij ontving een mooie oorkonde.

Hierna volgde de uitslagen en prijsuitreiking. Dit jaar werden alleen heren singles gespeeld in categorie 1. De winnaars van vorig jaar waren niet meer in beeld van de finale, die gespeeld werd door jeugdlid Collin Flentge en vanuit categorie 2 (winnaar 2016) doorgestroomde Arthur Veger. In de poulefase had Arthur maar 2 sets nodig, in de finale was hij in 2 sets Collin weer te slim af en ging hij er met de wisselbeker vandoor.

De uitslagen staan hieronder vermeld.

De verloting van mooie prijzen volgde en veel leden vielen in de prijzen. De dag werd zoals gewoonlijk afgesloten met een heerlijk buffet verzorgd door de dames van de IJsselbar. Moe maar voldaan keerde iedereen vervolgens huiswaarts. Waarschijnlijk is het de eerstvolgende speelavond wel iets stiller dan normaal.

Categorie 1

Heren enkel:

1. Arthur Veger

 1. Collin Flentge

Heren dubbel:

1. Jerry Sleebos/Collin Flentge

 1. Ruben Makkee/Ruben Hoogendoorn

Dames dubbel:

1. Cynthia de Keijzer/Femke Werenstijn

 1. Monique van Straaten/Ingrid Otto

Mix:

1. Ruben Makkee/Cynthia de Keijzer

 1. Chris Baegen/Ingrid Otto

Categorie 2+

Heren dubbel:

1. Patrick Smit/Edwin van Es

 1. Ron Lankreijer/Frans Reinders/Cor Stekelenburg

Dames dubbel:

1. Sandra Altena/Sandra Hulsenboom

 1. Ditje Hilgeman/Paula de Vree

Mix:

1. Ron van Schaik/Ditje Hilgeman/Michel Huis in ’t Veld

 1. Ron Lankreijer/Paula de Vree

Categorie 2

Heren dubbel:

1. Erik Janssen/Dion Janssens

 1. Ton Reinders/Marco Schinkel

Dames dubbel:

1. Betty Bakker/Karin Boer

 1. Connie Pouw/Els Hertsworm

Mix:

1. Frans Reinders/Karin Boer/Marco Schinkel

 1. Ton Reinders/Connie Pouw

Categorie 3

Heren dubbel:

1. Arthur van Doorn/Wouter van der Veen

 1. David Boer/Hans Stevens

Mix:

1. Michiel Nijland/Melanie van der Klij

 1. Nico Heinsbroek/Karin Nijst

**********************************************************************************