Verslag BC Apollo Clubkampioenschappen Senioren 2017

Op een mooie lentedag met temperaturen die buiten opliepen tot boven de 20o C werden in de IJsselhal afgelopen zondag de wedstrijden van de Finaledag van de Clubkampioenschappen 2017 van badmintonvereniging BC Apollo gespeeld. Met 76 spelers waren 4 weken eerder de poulewedstrijden begonnen. Er werd gespeeld in 4 verschillende categorieën en er werden heren singles, dames- en  herendubbels en mixpartijen gespeeld. Tijdens de tweede dag werden ’s ochtends de laatste poulewedstrijden gespeeld, waarna ’s middags de halve en hele finales volgden, die tot half 6 duurden. Er werd gespeeld om 46 bekers, en één wisselbeker te weten in categorie 1 heren singles. Veel deelnemers gingen met lege handen naar huis, daarentegen gingen de winnaars met één of zelfs twee bekers huiswaarts. De organisatie was in handen van de Activiteiten Commissie die zorgde dat alles in goede banen liep.

Tijdens beide dagen vonden diverse blessures plaats die voor uitvallers zorgden. Sommige partijen moesten helaas worden opgegeven, op enkele plaatsen konden nog invallers worden geregeld, die het soms tot de finale schopten. Per winnend paar waren maar 2 bekers te vergeven, dus dan ging er één persoon met lege handen naar huis.

Opvallend was dat er geen nieuwe leden waren die wilden proberen hoe ver ze konden komen op het badmintonveld. Geen aanwas betekende dus ook een kleiner spelersveld, wat soms tot langere wachttijden leidde om beide dagen toch zo goed mogelijk te vullen.

Na de wedstrijden nam zondagavond in de IJsselbar eerst voorzitter Rob Tamboer het woord om iedereen te bedanken voor deelname en sportieve inzet. Hij vertelde dat enige weken geleden op de Algemene Ledenvergadering een kleine contributieverhoging is voorgesteld en goedgekeurd. Inmiddels is het ledenaantal gedaald tot onder de 200 personen. Een kwart hiervan is actief als vrijwilliger binnen de club en gaat binnenkort mee met het tweejaarlijkse vrijwilligersuitje. Bestuurslid Jeannette van der Lee, secretaris, was aftredend, maar is herkozen. Lid van Verdienste is dit jaar geworden Michel Huis in ’t Veld. Al vele jaren is hij betrokken vrijwilliger, o.a. voor de jeugd en het Apollo Nieuws. Hij ontving een mooie oorkonde.

Hierna volgde de uitslagen en prijsuitreiking. Dit jaar werden alleen heren singles gespeeld in categorie 1. De winnaars van vorig jaar waren niet meer in beeld van de finale, die gespeeld werd door jeugdlid Collin Flentge en vanuit categorie 2 (winnaar 2016) doorgestroomde Arthur Veger. In de poulefase had Arthur maar 2 sets nodig, in de finale was hij in 2 sets Collin weer te slim af en ging hij er met de wisselbeker vandoor.

De uitslagen staan hieronder vermeld.

De verloting van mooie prijzen volgde en veel leden vielen in de prijzen. De dag werd zoals gewoonlijk afgesloten met een heerlijk buffet verzorgd door de dames van de IJsselbar. Moe maar voldaan keerde iedereen vervolgens huiswaarts. Waarschijnlijk is het de eerstvolgende speelavond wel iets stiller dan normaal.

Categorie 1

Heren enkel:

1. Arthur Veger

 1. Collin Flentge

Heren dubbel:

1. Jerry Sleebos/Collin Flentge

 1. Ruben Makkee/Ruben Hoogendoorn

Dames dubbel:

1. Cynthia de Keijzer/Femke Werenstijn

 1. Monique van Straaten/Ingrid Otto

Mix:

1. Ruben Makkee/Cynthia de Keijzer

 1. Chris Baegen/Ingrid Otto

Categorie 2+

Heren dubbel:

1. Patrick Smit/Edwin van Es

 1. Ron Lankreijer/Frans Reinders/Cor Stekelenburg

Dames dubbel:

1. Sandra Altena/Sandra Hulsenboom

 1. Ditje Hilgeman/Paula de Vree

Mix:

1. Ron van Schaik/Ditje Hilgeman/Michel Huis in ’t Veld

 1. Ron Lankreijer/Paula de Vree

Categorie 2

Heren dubbel:

1. Erik Janssen/Dion Janssens

 1. Ton Reinders/Marco Schinkel

Dames dubbel:

1. Betty Bakker/Karin Boer

 1. Connie Pouw/Els Hertsworm

Mix:

1. Frans Reinders/Karin Boer/Marco Schinkel

 1. Ton Reinders/Connie Pouw

Categorie 3

Heren dubbel:

1. Arthur van Doorn/Wouter van der Veen

 1. David Boer/Hans Stevens

Mix:

1. Michiel Nijland/Melanie van der Klij

 1. Nico Heinsbroek/Karin Nijst

**************************************************************************

Wedstrijdschema zondag 9-4-2017

CK 2017 wedstrijdschema 09-04-2017

 


Op de site van Kees van der Lee zijn de foto’s van dag 1 van de Clubkampioenschappen 2017 voor senioren te bekijken.


Tussenstand Clubkampioenschappen 2017

Stand categorie 1   12-03-2017

Stand categroie 2   12-03-2017

Stand categroie 2+   12-03-2017

Stand categroie 3   12-03-2017


 

Informatie Clubkampioenschappen 2017

CK 2017 poule indeling cat 1

CK 2017 poule indeling cat 2

CK 2017 poule indeling cat 2+

CK 2017 poule indeling cat 3

CK 2017 wedstrijdschema 12-03-2017

CK 2017 wedstrijdschema 09-04-2017

 

 

 

 

Verslag Clubkampioenschappen 2016 voor Senioren

Op de 2e dag van de Clubkampioenschappen 2016 voor Senioren van badmintonclub BC Apollo was het een komen en gaan van spelers. 5 Weken eerder waren de meeste voorrondes tussen de 86 deelnemers reeds gespeeld. Afgelopen zondag werden ’s ochtends de laatste poulewedstrijden gespeeld in de IJsselhal te IJsselstein, waarna ’s middags de kruisfinales, halve en hele finales plaatsvonden in maar liefst 5 categorieën. De 48 bekers zijn felbegeerde items en er werd sportief maar gretig gespeeld om niet met lege handen naar huis te hoeven. Het lukten diverse spelers zelfs 2 bekers te winnen. De activiteitencommissie had er weer een hele kluif aan om het programma gesmeerd te laten verlopen, maar om klokslag 5 uur ’s middags waren de laatste kampioenen bekend en kon de zaal worden opgeruimd.

Hierna verzamelden alle deelnemers zich in de IJsselbar voor de prijsuitreiking, de verloting en het buffet, maar was het eerst tijd voor een speech door voorzitter Rob Tamboer. Hij gaf een korte terugblik op het afgelopen jaar waarin o.a. een geslaagd Apollo Open Toernooi heeft plaatsgevonden. Een VIP-avond bij kledingwinkel Shoeby heeft door een zeer lage opkomst voor het laatst plaatsgevonden. In september zal voor de 34e keer de uitwisseling met Herentals uit België plaatsvinden, dit jaar een thuiswedstrijd. De Algemene Ledenvergadering heeft in maart weer plaatsgevonden, waarbij penningmeester Erik Janssens unaniem is herkozen en een nieuw lid aan de kascontrolecommissie is toegevoegd. De voorzitter vroeg grote aandacht voor de Sponsorcommissie. Helaas is deze functie momenteel vacant, maar er is naarstig iemand nodig om meer sponsorgeld te genereren. Melden bij de voorzitter. Gelukkig werpt het Sponsorlidmaatschap zijn vruchten steeds meer af.

Vervolgens werd het Lid van Verdienste / Erelid in het zonnetje gezet: Esmeralda de Meij zet zich al jaren belangeloos in voor de jeugd door deze te trainen en Jeugd team 1 te coachen. Zij ontving hiervoor een oorkonde.

Tijd om enkele kampioenen van de Najaarscompetitie en Voorjaarscompetitie in het zonnetje te zetten: Ruben Makkee, Chris Baegen, Steven Tolsma, Ingrid Otto en Monique van Straaten zijn in de 2e klasse eind januari als eerste geëindigd. Tevens is Apollo 3 van de Voorjaarscompetitie, nog voor het einde met nog 1 wedstrijd te sprelen, al als eerste geëindigd: Hans van de Kooij, invallers Maurice (afwezig) en Arthur Veger voor de geblesseerde Henk van Logtestijn, Els Hertsworm, Cindy Smook en Sandra Uylenbroek (zie foto). Gefeliciteerd!

Na alle sponsoren van de Clubkampioenschappen te hebben bedankt, werden de nieuwe leden die voor het eerst meededen, naar voren gehaald, en zij kregen een aardigheidje. Toen volgde de prijsuitreiking.

Prolongeerde vorig jaar Ruben Makkee nog zijn kampioenschap in de heren enkel, dit jaar verkoos hij om de herendubbel en mix te spelen. Daarom moest hij dit jaar de wisselbeker van Categorie 1 heren enkel overdragen aan de nummer 2 van vorig jaar, Arjan van Rijn, die in een zinderende finale won van Steven Tolsma (zie foto). Maar Arjan’s naam stond op de Wisselbeker reeds in 2013 ook al ingegraveerd. Hij won deze dus terug! In Categorie 2 werd het heren enkelspel gewonnen door nieuwkomer Arthur Veger die in de finale de jeugdige Quido Smit te slim af was. De volledige uitslagen volgen onderaan dit bericht.

De verloting van enkele mooie prijzen volgde.

Alvorens het buffet werd geopend sloot redacteur Michel Huis in ’t Veld van het clubblad Apollo Nieuws het tijdperk van het hardcopy exemplaar af. Hij overhandigde de allerlaatste 2 uitgaves aan de voorzitter, die deze zal afdragen voor het archief, en aan Iwan Kuijf, die de laatste prijsvraag gewonnen had. Vanaf nu zal het Apollo Nieuws alleen nog maar digitaal verschijnen.

De voorzitter van de activiteitencommissie Cor Stekelenburg nam het laatste woord. Hij kondigde zijn vertrek als voorzitter en vrijwilliger aan. De voorzitter bedankte hem voor zijn jarenlange inzet. Een heerlijk buffet volgde, voortreffelijk voorbereid door de dames van de IJsselbar. Onderstaand alle uitslagen in de diverse categorieën.

Categorie 1
Herenenkel 1. Arjan van Rijn
2. Steven Tolsma
Herendubbel: 1. Luuk Linssen / Jerry Sleebos
2. Hans Schinkel / Arjan van Rijn
Damesdubbel: 1. Esmeralda de Meij / Jetske Hoornenborg
2. Monique van Straaten / Ingrid Otto
Mixdubbel: 1. Angela Keuper / Luuk Linssen
2. Ingrid Otto / Chris Baegen
Categorie 2:
Herenenkel: 1. Arthur Veger
2. Quido Smit
Herendubbel: 1. Arthur Veger / Frans Otto
2. Frans Reinders / Ron Lankreijer
Damesdubbel: 1. Cynthia de Keijzer / Femke Werensteijn
2. Jessica van den Broek / Simone Goedemans
Mixdubbel: 1. Betty Bakker / Michel Huis in ’t Veld
 2. Lily Reinders / Marco Schinkel
Categorie 2+:
Mixdubbel: 1. Sonja van Egdom / Ron van Schaik
2. Jolanda Stekelenburg / Rob Tamboer
Categorie 3:
Herendubbel: 1. Arthur van Doorn / Michiel Nijland
2. Arno van der Klij / Nico Heinsbroek (Erik Peek)
Damesdubbel: 1. Cindy Smook / Sandra Uylenbroek
2. Jessica Kranenburg / Diana Theodoridis
Mixdubbel: 1. Melanie van de Klij / Michiel Nijland
2. Daniëlle Oomen / Cor Vermeulen
Categorie 3+:
Mixdubbel: 1. Nicolette Elenbaas / Hans Elenbaas
 2. Diana Theodoridis / Erik Janssens

 

****************************************************

CK 2016 tussenstand na 16-3

Klik hier voor Clubkampioenschappen-2016-wedstrijdschema versie 3.1

Poule-indeling van de CK 2016

Categorie 1
heren enkel poule 1 heren enkel poule 2
Jerrel Lit Colin Flengte
Steven Tolsma Iwan Kuijf
Hans Schinkel Jerry Sleebos
Arjan van Rijn
dames dubbel
Esmeralda de Meij – Jetske Hoornenborg
Monique v Straaten – Ingrid Otto
Sandra Altena – Angela Keuper
heren dubbel poule 1 heren dubbel poule 2
Erik Lit – Ronald van der Stroom Colin Flengte – Iwan Kuijf
Ruben Makkee – Steven Tolsma Jeroen Keuning – Jerrel Lit
Hans Schinkel – Arjan van Rijn Enno Schop – Chris Baegen
Luuk Linssen – Jerry Sleebos
mix dubbel
Monique van Straaten – Ruben Makkee
Angela Keuper – Luuk Linssen
Ingrid Otto – Chris Baegen
Esmeralda de Meij – Enno Schop
Categorie 2
heren enkel
Robin Rietveld
Arthur Veger
Dion Janssens
Erik Peek
Quido Smit
heren dubbel poule 1 heren dubbel poule 2
Erik Janssens – Patrick Smit Frans Reinders – Ron Lankreijer
Ton Reinders – Marco Schinkel Ton Poot – Jos Manders
Cor Stekelenburg – Hans Stevens Gerard de Bie – Bas van Aart
Frans Otto – Arthur Veger Dion Janssens – Robin Rietveld
dames dubbel poule 1 dames dubbel poule 2
Lily Reinders – Gea Kerkhof Karin Boer – Antoinette Kroon
Sonja van Egdom – Dorien Wellen Jolanda Stekelenburg – Paula de Vree
Els Hertsworm – Connie Pouw Jessica van den Broek – Simone Goedemans
Cynthia de Keizer – Femke Werensteijn
mix dubbel poule 1 mix dubbel poule 2
Karin Boer – Frans Reinders Lily Reinders – Marco Schinkel
Antoinette Kroon – Frans Otto Gea Kerhof – Cor Stekelenburg
Cynthia de Keizer – Miquel Engel Els Hertsworm – Gerard de Bie
Jetske Hoorneborg – David Boer Dorien Wellen – Patrick Smit
Femke Werensteijn – Quido Smit
mix dubbel poule 3 mix dubbel cat 2+
Conny Pouw – Ton Reinders Sonja van Egdom – Ron van Schaik
Betty Bakker – Michel Huis in ’t veld Jolanda Stekelenburg – Rob Tamboer
Sandra Uylenbroek – Hans van de Kooij Sandra Altena – Ton Poot
Simone Goedemans – Jos Manders Ilse van Beekhuizen – Arjan Boutsema
Paula de Vree – Ron Lankreijer
Categorie 3
heren dubbel Dames Dubbel
Kor van Lenning – Michiel Nijland Jessica Kranenburg – Diana Theodoridis
Arno van der Klij – Erik Peek Danielle Oomen – Manon Flengte
Cor Vermeulen – Nico Heinzberger Ida van de Heuvel – Roos Baan
Arthur van Doorn – Wouter van de Veen Melanie van de Klij – Karin Nijst
Sandra Uylenbroek – Cindy Smook
mix dubbel poule 1 Cat 3+ mix dubbel poule 1
Jessica Kranenburg – Kor Lenning Daniele Oomen – Cor Vermeulen
Diana Theodoridis – Erik Janssens Melanie van de Klij – Michiel Nijland
Cindy Smook – Bas van Aart Ida van de Heuvel – Arno van de Klij
Nicolette Elenbaas – Hans Elenbaas Roos Baan – Arthur van Doorn
Karin Nijst – Nico Heintzberger
Manon Flengte – Jan Mulder

****************************************************************************************************

UITSLAGEN CK 2015

CATEGORIE 1:

Heren enkel:
1. Ruben Makkee + wisselbeker
2. Arjan van Rijn

Dames dubbel:
1. Esmeralda de Meij + Jetske Hoornenborg
2. Monique van Straaten + Ingrid Otto

Heren dubbel:
1. Jerry Sleebos + Jeffrey Alvares
2. Arjan van Rijn + Stef Blom

Mix dubbel:
1. Ruben Makkee + Monique van Straaten
2. Chris Baegen + Ingrid Otto

CATEGORIE 2+:

Mix dubbel:
1. Ron vanSchaik + Sonja van Egdom
2. Jos Manders + Sandra Hulsenboom

CATEGORIE 2:

Heren enkel:
1. Colin Flentge
2. Quido Smits

Dames enkel:
1. Femke Werensteijn + wisselbeker
2. Cynthia de Keijzer

Heren dubbel:
1. Edwin van Es + Jos Manders
2. Colin Flentge + Quido Smits

Dames dubbel:
1. Sandra Hulsenboom + Sandra Altena
2. Dhica Rosalem + Ilse van Beekhuizen

Mix dubbel:
1. John van Doorn + Dhica Rosalem
2. Patrick Smit + Sandra Altena

CATEGORIE 3:

Heren dubbel:
1. Kor van Lenning + Michiel Nijland
2. Cor Vermeulen + Nico Heinzberger

Mix dubbel:
1. Kor van Lenning + Diana Theodoridis
2. David Boer + Simone Goedemans

****************************************************************

 

 

*******************************************************************************

Geslaagde Clubkampioenschappen BC Apollo 13 april 2014

Zondag 13 april jl. werd de slotdag van de Senioren Clubkampioenschappen gespeeld in de IJsselhal. Er waren veel sportieve en spannende partijen. Door de diverse categorieën waren er 12 finalepartijen bij de senioren. Helaas gooiden blessures wat roet in het rooster, waardoor de Activiteiten Commissie creatief het rooster moest invullen om alle partijen te kunnen laten spelen.

De uitslagen waren als volgt:

Categorie 1:
heren enkel: 1. Ruben Makkee (wisselbeker); 2. Jerry Sleebos
dames dubbel: 1. Esmeralda de Meij/Ingrid Otto; 2. Yvonne van Schaik/Monique van Straaten/Amanda Ramakers/Jetske Hoornenborg
heren dubbel: 1. Jerry Sleebos/Jeffrey Alvares; 2. Ronald van de Stroom/Marco van de Aar
mix dubbel: 1. Ruben Makkee/Ingrid Otto; 2. Rob Tamboer/Esmeralda de Meij

Categorie 2+:
mix dubbel: 1. Ron van Schaik/Sonja van Egdom; 2. Jerrel Alvares/Lily Reinders

Categorie 2:
heren enkel: 1. Iwan Kuijf (wisselbeker); 2. Han van Baarsen
dames dubbel: 1. Amanda Rademakers/Sandra Altena; 2. Jessica van de Broek/Femke Werensteyn
heren dubbel: 1. John van Doorn/Vincent van Doorn; 2. Patrick Smit/Erik Janssens
mix dubbel: 1. Jos Manders/Amanda Rademakers; 2. Bas Nieuwelink/Emma Broekman

Categorie 3:
dames dubbel: 1. Lianne Boer/Phill van Straaten; 2. Jessica Kranenburg/Diana Theodoridis
heren dubbel: 1. Michiel Nijland/Leen Boer; 2. Arthur van Doorn/Bert Vergeer
mix dubbel: 1. Kor Lenning/Jessica Kranenborg; 2. David Boer/Diana Theodoridis

Opmerkelijk hierbij was dat verschillende leden die voor het eerst meededen in categorie 3, in de finales belandden en met mooie bekers naar huis gingen. Tevens mochten diverse jeugdleden voor het eerst meedoen met de Senioren en kwamen enkelen hiervan ook in de finales.

De Activiteiten heeft deze Huzarenklus weer goed geklaard, zodat op tijd met de prijsuitreiking kon worden begonnen. Natuurlijk hield de voorzitter eerst een woordje en werden 2 “Leden van verdienste” in het zonnetje gezet, te weten Gerard de Bie en Ingrid Otto voor hun bewezen diensten aan BC Apollo.
Terwijl de verloting voor de nodige hilariteit zorgde, werd de honger na afloop door een heerlijk buffet gestild, weer voorbereid door de medewerkers van de Bar IJsselhal. Met dank aan alle vrijwilligers zodat deze dag op rolletjes kon verlopen. Foto’s zijn te vinden op onze fotopagina.

*****************************************************************************