Verslag BC Apollo: Apollo J3 Regio Kampioen Centrum Junioren 2017

Op zaterdag 25 februari speelde kampioen Apollo J3 in Amersfoort tijdens de Regio Kampioenschappen Centrum Junioren 2017 tegen Harderwijk J3, de andere kampioen van de regio. Om 9 uur startte in Amersfoort de wedstrijd. Het team bestond uit: Bjorn Baas, Renzo Blind, Remco Schinkel, Demi Tersteeg en Liana van Zantvliet. Erg nerveus en benieuwd hoe sterk de tegenstander was begon de eerste partij. Jammer genoeg werd deze heren dubbel verloren in twee sets. De dames deden het beter en wonnen in twee sets.

Daarna was de beurt aan de enkel partijen. Remco verloor in een spannende partij met veel lange rally’s. Demi had geen moeite met haar tegenstander en won overtuigend in twee sets. Bjorn maakte het wat spannender. Hij won de eerste set nipt en verloor de tweede ruim. De derde set ging aardig gelijk op, maar Bjorn verloor jammer genoeg met 18-21. Liana won haar partij en zette de stand op 3-3 met nog twee partijen te gaan.

De mix met Remco en Demi begon moeizaam. De eerste set werd verloren met 13-21. In de tweede set zochten ze een antwoord op de vrij sterke heer en uiteindelijk werd die ook gevonden. De tweede en derde set gingen beide met 21-17 naar Apollo. De laatste partij gaf de doorslag. Renzo en Liana wonnen heel netjes in twee sets de partij en zo ook de verdiende overwinning. 5-3 voor Apollo en dus terecht Regiokampioen. Trots werd de beker in ontvangst genomen en de meegereisde ouders waren natuurlijk ook supertrots.

***************************************************************************************

 

 

 

 

 

***************************************************************************************

Verslag BC Apollo 12e speelweek jeugd: Apollo J3 nu al kampioen!

EERSTE KAMPIOEN AL BEKEND: APOLLO J3!!!!!!!!

Nog vóórdat de competitie is afgelopen, is er zondag bij badmintonclub Apollo feestgevierd. Het jeugdteam Apollo J3 (onder 13 jaar) heeft gewonnen met 6-2. Het team heeft nu zoveel punten voorsprong opgebouwd dat het niet meer kan worden ingehaald door de andere teams in de poule. De spelers zijn verzekerd van het kampioenschap! Dit werd gevierd met taart voor de kampioenen (zie foto’s).

 

De andere jeugdteams hebben ook hard gewerkt, met spannende partijen en veel driesetters. Er werden nog 1 wedstrijd gewonnen, 2 verloren en 1 gelijkgespeeld:

Apollo J1 – Inside ’82 J3: 1-7 verloren. De damesdubbel gewonnen en de mixpartij van Stefan Crul en Joanne Renes net verloren met spannende uitslag 19-21 en 24-26.

Apollo J2 – OSM Badminton J3: 3-5. De dames hebben de punten binnen gehaald: damesdubbel en beide dames singles gewonnen.

Apollo J3 – De Kantjils J4: 6-2. Spannende wedstrijden, waarbij de laatste mix van Renzo Blind en Liana van Zantvliet in een driesetter gewonnen werd.

Apollo J4 – De Kantjils J6: 4-4. Om en om werden de partijen gewonnen en verloren. Maar liefst 4 driesetters, waarvan 3 gewonnen, leidden tot gelijkspel.

Apollo J5 – Veenendaal J5: 4-2. Spannende wedstrijden met één gewonnen driesetter.