VOORJAARSCOMPETITIE 2018

Beste Apollo’ers,

Het is weer zover! Liefhebbers voor de VJC kunnen zich nu opgeven voor het seizoen 2018.

Net als vorig jaar heeft de bond een aantal speelweken vastgesteld waarbinnen de wedstrijden gespeeld moeten worden. Weliswaar zijn er een aantal reserve-weken, maar dat is voor Apollo geen optie omdat we dan voor één of twee teams de hele hal moeten afhuren.

Afhankelijk van het aantal teams dat zich inschrijft, kan het zijn dat er geloot moet worden. Dat heeft te maken met de ruimte in de hal (aantal speelvelden) en de afweging of extra huren rendabel is. Als er inderdaad geloot moet worden, dan is de regel dat de recreantenteams voorrang hebben.

Er worden in totaal 8 wedstrijden tegen andere verenigingen in de regio gespeeld. 4 uit en 4 thuiswedstrijden. De thuiswedstrijden worden zoals gebruikelijk op de vrijdagavond gespeeld. Op de uit-wedstrijden hebben wij geen invloed. De (voorlopige) data voor de  thuiswedstrijden zijn: 9 februari, 9 maart, 16 maart en 23 maart 2018.

Heb je interesse, vul dan het inschrijfformulier in en mail het naar tc@bcapollo.nl met als onderwerp “inschrijving team VJC”

Lukt het je niet om een team samen te stellen maar wil je wel graag spelen? Laat het  via de mail weten, misschien dat we je dan in kunnen zetten als invaller bij deze wedstrijden

 inschrijfformulier VJC 2018

Marco Schinkel                                                                                      

Competitieleider VJC

 

Verslag BC Apollo Voorjaarscompetitie 2017 laatste wedstrijden

Apollo 1 – De Bereshuttle 1: 8-0 (4e klasse)

Met het volledige eigen team (5 mensen in het veld, 1 achter de bar!) werd de Bereshuttle 1 uit Benschop ontvangen. Binnen 2,5 uur werden alleen maar tweesetters gespeeld en gewonnen, ondanks dat één van de heren van de tegenstander een vertraging van drie kwartier had. Hij moest hierdoor zijn wedstrijden vlot achter elkaar spelen, maar het mocht niet baten. Met een stevige tweede plaats in de poule op 3 punten van de nummer 1 is deze competitie afgesloten, want de kans was klein dat koploper Helios SB3 nog een steek zou laten vallen. En dat hebben ze inderdaad niet meer gedaan nadat ze alleen tijdens de allereerste wedstrijd tegen Apollo 1 met 7-1 waren ingemaakt.

Apollo 2 – Luck Raeck 1: 1-7 (4e/Y-klasse)

Met invaller Jos Manders werd aan de laatste wedstrijd begonnen door Apollo 2. Luck Raeck 1 uit Maarssen speelde gretig, want het had nog een paar punten nodig om kampioen te worden. En dat is ze gelukt met een 1-7 overwinning. De enige twee driesetters tijdens de herendubbel en de eerste mixpartij werden door Luck Raeck gewonnen. Karin Boer wist de enige punt tijdens haar dames single te scoren. Apollo 2 eindigt op een 3e plaats in de poule.

Apollo 3 – ’t Gein 4: 8-0 (Y-klasse)

’t Gein 4 uit NIeuwegein kwam bij Apollo 3 op bezoek, dat gecompleteerd was door een fitte Sandra Uylenbroek die voor het eerst, na een lange herstelperiode vanwege een blessure, alle wedstrijden kon spelen. Alleen de laatste mixpartij eindigde in een driesetter (12-21, 21-12 en 21-19) om de spanning erin te houden, maar alle partijen werden gewonnen, dus 8-0 eindstand. Apollo 3 is op een 4e plaats in de poule geëindigd. 

Apollo 4 – Helios SB6: 4-4 (Y-klasse)

Helaas was voor aanvang van de wedstrijd Apollo 4 – Helios SB6 al bekend dat het kampioenschap er niet meer in zat voor Apollo 4. 10 punten achterstand viel niet meer in te halen. Toch zijn er mooie wedstrijden gespeeld tegen Helios, de studentenvereniging uit Utrecht. De dames hadden voor hun damesdubbel en single partijen driesetters nodig, waarbij alleen Connie Pouw de winst naar zich toe trok. Was de tussenstand na 4 partijen nog 3-1, hierna vocht Helios zich terug tot een eindstand 4-4. Apollo 4 heeft hiermee toch nog een hele mooie 2e plaats in de poule gehaald.

*********************************************************

Het VJC seizoen is, met nog maar een paar wedstrijden te gaan, bijna afgelopen.

Afsluitend aan de wedstrijden wordt er altijd nog een slotwedstrijd georganiseerd door Badminton Nederland regio Centrum. Zaterdag 3 juni in de Kees Boekenhal, te Bilthoven. Er worden over het algemeen mixpartijen gespeeld. Je speelt als duo uitkomend voor Apollo in een poule tegen allemaal mensen die ook aan de VJC en NJC hebben meegedaan. Het is een hele leuke dag om aan mee te doen. Bespreek het alvast met elkaar en kijk of je een plekje hebt in je agenda. Het zou leuk zijn als we met een grote delegatie daarheen kunnen gaan. Deelname is gratis. Aanvang 10.00 uur tot ca 16.15 uur

Is het niet mogelijk een team te vormen, informeer dan om je heen wie mee kan spelen. Heb je niet meegespeeld met de VJC en wil je graag spelen geef je dan gewoon op of zoek nog een partner.

Opgeven uiterlijk 12 mei.

Mailen naar Marco.schinkel@kabelfoon.net

 

Marco Schinkel / vjc 2017 bcapollo

 

Verslag BC Apollo Voorjaarscompetitie 2017

De Bereshuttle 2 – Apollo 2: 3-5 gewonnen

Apollo 2 ging afgelopen week op bezoek bij De Bereshuttle 2 in Benschop. De herendubbel werd voortvarend gewonnen, maar de damesdubbel ging in een driesetter naar de tegenstander. Vervolgens wonnen de heren hun singles, terwijl Betty Bakker haar single verloor. Karin Boer kwam tegenover oud-Apollolid Nel de Vos te staan. Altijd leuk! De eerste set won Karin, maar daarna gaf Nel de strijd op en ging de winst naar Karin. De mixen werden over beide teams verdeeld met een spannende eerste set voor Karin en Bas van Aart (22-20 en 21-10). Eindstand: 3-5 gewonnen met nog één thuiswedstrijd te gaan op vrijdagavond 12 mei in de IJsselhal.

’t Gein 4 – Apollo 3: 1-7 gewonnen

Sport Complex Merwestein was de plaats waar Apollo 3 op bezoek ging bij ’t Gein 4. Met 2 man en 3 vrouw sterk werd de strijd aangegaan. Sterke partijen, waarbij Cindy Smook heel weinig tegenstand kreeg in haar singlepartij (3-21 en 2-21). Alleen de singlepartij van John van Doorn ging naar de tegenpartij. De allerlaatste mix van Cindy en John werd in een spannende driesetter beslist (21-7, 17-21 en 20-22). Eindstand: 1-7 gewonnen met nog één thuiswedstrijd te gaan op vrijdagavond 12 mei in de IJsselhal.

************************************************

Verslag BC Apollo Voorjaarscompetitie 2017

Apollo 1 – ’t Gein 3: 7-1 gewonnen

In 2 uur tijd werkte Apollo 1 afgelopen vrijdag de wedstrijden vlot af tegen ’t Gein 3. De eerste 3 partijen werden voortvarend gewonnen. Helaas kwam Ditje Hilgeman niet voorbij haar tegenstander en moest zij het onderspit delven. Vervolgens won Quido Smits nipt zijn eerste set met 24-22, waarna zijn tegenstander opgaf om zijn krachten te sparen voor de mix (en zijn blessure niet te verergeren). De laatste 3 partijen werden weer door Apollo gewonnen, waarbij de laatste mix van Quido en Antoinette Kroon als enige in een driesetter werd afgewerkt (17-21, 21-14 en 21-19). Eindstand: 7-1 gewonnen. Met nog één wedstrijd te gaan wordt het spannend voor Apollo 1 bovenaan in de poule. Nummer twee heeft nog 2 wedstrijden te gaan en zet sterke invallers in voor de winst. Even geduld tot 12 mei als de strijd beslist wordt.

Apollo 2 – Vianen 2: 5-3 gewonnen

Apollo 2 had iets langer nodig om de winst naar zich toe te trekken. In een drie uur durende strijd vonden 2 driesetters plaats. De damesdubbel van Karin Boer en Betty Bakker werd in een driesetter verloren, terwijl de Apollodames in hun singles geen enkele moeite hadden met de Viaanse dames. De laatste mix van Bas van Aart en Karin was een spannende driesetter, nipt gewonnen door Vianen (26-24, 10-21 en 18-21}. Eindstand: 5-3 gewonnen.

Apollo 3 – Inside ’82 4: 1-7 verloren

Het viel niet mee voor Apollo 3, dat Inside ’82 4 op bezoek kreeg. In 8 tweesetters werden de partijen afgewerkt. Het lukte alleen Els Hertsworm een punt te pakken. Sandra Uylenbroek speelde sinds lange tijd ook weer een partij mee. Eindstand: 1-7 verloren.

Apollo 4 – De Zender 2: 6-2 gewonnen

Wederom met invalster Ilse Beekhuizen (valt in voor haar moeder Martha Beekhuizen!) begon Apollo 4 aan de wedstrijd tegen De Zender 2. De eerste 3 partijen werden gewonnen, hoewel er bij de damesdubbel een driesetter aan te pas kwam (21-16, 19-21 en 21-15). Toen moesten 2 singlepartijen worden ingeleverd, waarna Apollo met een 4-2 voorsprong aan de mixen begon. Beide eerste sets werden verloren, maar er werd geknokt om de punten, waardoor beide partijen in driesetters uiteindelijk in het voordeel van Apollo werden beslist. Eindstand: 6-2 gewonnen. Apollo 4 staat nu bovenaan in de poule met nog één wedstrijd te spelen. Nog niet helemaal los van de nummer 2 vormt deze nog een bedreiging, omdat deze nog 3 partijen moet spelen. Het blijft dus spannend tot de laatste wedstrijd.

************************************************

Wedstrijdverslag voorjaarscompetitie: Inside ’82 4 – Apollo 3: 5-3, 17 februari 2017

auteur John van Doorn

Bij ons was 5-3 verliezen ook niet slecht. Baarn uit altijd moeilijk. Een gevleugelde kreet en de locatie kan vaak vervangen worden door een willekeurig andere plaatsnaam. Voor Apollo 3 ging dat echter vrijdag 17 februari in de Voorjaarscompetitie niet op. Het cliché werd bewaarheid. Cindy, Els, Hans en ik, onder begeleiding van onze mental coach Sandra, vertrokken conform schema naar Baarn. Keurig op tijd werden we in de kantine al welkom geheten door de tegenstanders. Onze fitheid werd echter al direct ondermijnd door aangeboden soesjes. Dit warm welkom stond echter in schril contrast met de arctische omstandigheden in de zaal; wat een koude trek langs de muren! Om van het speelveld nog maar niet te spreken. Het daar liggende vilt intimideert meer dan de tegenstander. De stroefheid van het veld smoort het normaal agile spel van ons team in de kiem. De eerste herendubbel was dan ook snel gespeeld. Hans en ik gingen kansloos ten onder. Gelukkig waren Cindy en Els met meer zelfvertrouwen de baan op gegaan. Zij kwamen er dus ook winnend af. In beide dames enkelspelen hielden zij dat vast, alhoewel het Cindy wel een driesetter kostte. De mannen konden de winst niet binnenhalen, zodat we met 3-5 verlies als eindresultaat naar huis gingen. Echter, niet voordat we de sterke verhalen bij de open haard onder het genot van een drankje en bittergarnituurtje nog even konden uitwisselen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook altijd de foto’s nog …

************************************************************************

Opgeven voor de VOORJAARSCOMPETITIE 2017

Deze week is er nog een mogelijkheid om je op te geven voor de VJC.

De VJC (voorjaarscompetitie) is een competitie voor recreanten. De laagste recreantenpoule is voor spelers en speelsters, die maximaal twee jaar badminton spelen. Daarnaast kunnen 3e en 4e klasse competitiespelers meedoen in een aparte poule.

Er worden 8 wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld (4 thuis en 4 uit) vanaf eind januari tot en mei eind april 2017. De 4 thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond; de uitwedstrijden zijn afhankelijk van de tegenstanders.

 

Opgave bij voorkeur per team (minimaal 2 heren en 2 dames). Individueel kan je je ook aanmelden. We kijken dan of we nog een team kunnen vormen, anders kan je misschien invallen bij de andere teams.

 

Opgave vis tc@bcapollo.nl met in het onderwerp “VJC”.

 

de TC

 

VOORJAARSCOMPETITIE 2017

Beste Apollo’ers,

Het is weer zover! Liefhebbers voor de VJC kunnen zich nu opgeven voor het seizoen 2017.

Dit jaar neem ik het stokje over van Bert Vergeer, die het voorgaande jaren regelde.

Net als vorig jaar heeft de bond een aantal speelweken vastgesteld waarbinnen de wedstrijden gespeeld moeten worden. Weliswaar zijn er een aantal reserve-weken, maar dat is voor Apollo geen optie omdat we dan voor één of twee teams de hele hal moeten afhuren.

Afhankelijk van het aantal teams dat zich inschrijft, kan het zijn dat er geloot moet worden. Dat heeft te maken met de ruimte in de hal (aantal speelvelden) en de afweging of extra huren rendabel is. Als er inderdaad geloot moet worden, dan is de regel dat de recreantenteams voorrang hebben.

De thuiswedstrijden worden zoals gebruikelijk op de vrijdagavond gespeeld. Op de uit-wedstrijden hebben wij geen invloed. De (voorlopige) data voor de  thuiswedstrijden zijn: 10 februari, 24 maart, 7 april en 12 mei 2017.

Heb je interesse, vul dan het inschrijfformulier in en mail het naar marco.schinkel@kabelfoon.net. Hier kun je ook je vragen kwijt!

Lukt het je niet om een team samen te stellen maar wil je wel graag spelen? Laat het even via de mail weten, misschien dat we op die manier mensen met elkaar in contact kunnen brengen.

Marco Schinkel

 

hierbij het inschrijfformulier: inschrijfformulier-vjc-2017