Wedstrijdverslagen Junioren seizoen 2023-2024

Verslag 4-2-2024

Tijdens de laatste hele week van januari zijn de meeste competities afgerond, 2 teams doen dit in februari. De jeugdteams gaan eind februari weer verder in verband met de voorjaarsvakantie. Vorige week is Apollo 2 kampioen geworden, maar ook voor Apollo 4, Apollo M2, Apollo M4 en de Apollo GD1 waren er podiumplaatsen. Gefeliciteerd! Bij de jeugd wonnen 2 teams en verloren er 3.

Apollo J1 – Amersfoort J1: 5-3

Vol goede moed ontving Apollo J1 de spelers van Amersfoort J1. Er werden 3 driesetters gespeeld waarvan er 2 gewonnen werden.

Apollo J2 – Hercules J1: 2-6

Tegen de koploper in de poule viel het niet mee. Stijn won zijn enkelpartij in de enige driesetter, en ook een dubbelpartij werd gewonnen.

Apollo J3 – Nieuwkoop J1: 6-0

Nieuwkoop kwam op bezoek, maar heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Alle wedstrijden werden tamelijk eenvoudig gewonnen, waarbij Rens dit in een driesetter deed.

Apollo J4 – Houten J6: 2-4

Fleur won 2 van haar 3 partijen, een enkel- en een dubbelpartij. Ze won haar enkelpartij in de enige driesetter die gespeeld werd.

Apollo J5 – OSM Badminton J8: 2-4

Jasper won 2 van zijn 3 partijen, een enkel- en een dubbelpartij. Van de 3 driesetters werd slechts 1 partij gewonnen.


Verslag 21-01-2024

Landelijke Jeugdcompetitie fase 2:

Gova J1 – Apollo J1: onbekend

OSM Badminton J2 – Apollo J2: 5-3

In Maarssenbroek moesten 2 jeugdteams van Apollo aantreden tegen 2 teams van OSM Badminton. Van de 8 partijen werden er maar liefst 6 in driesetters uitgevochten. Het ging dus lang heen en weer wie zou winnen, maar de thuispartij trok aan het langste end. Menno en Luc wonnen samen hun dubbelpartij en ieder hun enkelpartij.

OSM Badminton J3 – Apollo J3: 5-1

Het team J3 dat vorige week nog zo voorbeeldig 3-3 had gescoord, kwam er ook bij het tweede team van Maarssenbroek niet aan te pas. 2 van de 6 partijen werden in driesetters gespeeld en verloren. Alleen Rens lukte het zijn enkelpartij te winnen.

Castellum J7 – Apollo J4: 2-4

Werd de eerste wedstrijd vorige week nog verloren, nu walste het team van Apollo J4 in Vleuten over Castellum J7 heen. 3 van de 6 partijen werden in driesetters uitgevochten waarvan er 2 gewonnen werden. 2 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen werden gewonnen.

Houten J7 – Apollo J5: 1-5

Dit jonge team werd vorige week thuis verslagen, maar uit tegen Houten namen de spelers van Apollo het heft in handen. Allemaal tweesetters tot de 15 werden gespeeld en alleen Bas verloor helaas zijn enkelpartij. Goed bezig!


Verslag 14-01-2024

Een druk weekend voor badmintonvereniging Apollo, want er werden vrijdagavond en zondag maar liefst 15 thuiswedstrijden gespeeld. De week ervoor waren er ook al 7 uit gespeeld. De seniorencompetitie loopt naar z’n einde met nog enkele weken te gaan, de jeugdcompetitie is met de 2e fase van start gegaan, waarbij nu op sterkte is ingedeeld. Alle wedstrijden in de bondscompetitie werden thuis gewonnen, waarbij Apollo 2 afstevent op het kampioenschap in haar poule. De jeugd moet er weer inkomen, er werd gewonnen, gelijk gespeeld en verloren.

Landelijke Jeugdcompetitie fase 2:

De jeugdcompetitie ving zondag aan met fase 2 waarin de teams op sterkte zijn ingedeeld in tegenstelling tot het verleden waarin iedere speler op zijn/haar leeftijd werd ingedeeld. In fase 1 eind 2023 is voor deze indeling gestreden. De competitie vindt tijdens het eerste kwartaal van 2024 plaats. Apollo doet met 5 teams mee, waarbij 2 teams 8 partijen spelen en 3 teams 6 partijen. Er is één mixteam en één jongensteam en 3 gemengde teams die de 6 partijen spelen.

Apollo J1 – Castellum J2: 6-2

Met z’n 6-en ontving het team van Apollo J1 de 4 dames en heren van Castellum voor de eerste wedstrijd. Door de drukte in de zaal duurde de wedstrijd meer dan 4 uur. Er werd één driesetter gespeeld en gewonnen, slechts de damesdubbelpartij en één enkelpartij gingen verloren.

Apollo J2 – Thiela J1: 1-7

Van de 8 partijen warden er maar liefst 6 in driesetters gespeeld waarvan er één gewonnen werd door Menno. De overige partijen waren spannend en werden met veel hoge setstanden helaas allemaal verloren.

Apollo J3 – ’t Gein J3: 3-3

Drie enkelpartijen en drie dubbelpartijen warden er gespeeld. Maarten won al zijn partijen maar had daar bij zijn dubbelpartijen driesetters voor nodig. Tevens vertelde hij ondergetekende tussen neus en lippen door dat hij vorige week tijdens een badmintoernooi in Best met een vriend 2e was geworden bij de herendubbelwedstrijd en met een beker was thuisgekomen. Hij was de enige Apollo-speler. Chapeau!

Apollo J4 – ’t Gein J6: 1-5

De meisjes van ‘t Gein waren een beetje te sterk voor de meisjes van Apollo J4. Eén dubbelpartij werd gewonnen in een driesetter, de andere driesetter werd verloren evenals de andere partijen.

Apollo J5 – Castellum J10: 1-5

In deze poule worden de partijen tot slechts 15 punten gespeeld. Castellum was goed vertegenwoordigd want de jongens van Apollo J5 ontvingen het gemengde team van Castellum J10. Maar liefst 3 driesetters werden gespeeld, waarbij alleen Rick zijn enkelpartij won. Alle overige partijen werden helaas verloren.


Verslag 19-11-2023

De jeugd is nu op de helft van de competitie en speelt pas na de Kerstvakantie verder. Ook de seniorenteams hebben de helft van het aantal competitiewedstrijden inmiddels gespeeld.

Apollo J2 – Houten J3: 5-3
Er stond een belangrijke wedstrijd voor Apollo J2 op het programma want de runner-up in de competitie Houten J3 kwam op bezoek. Zaak was om in ieder geval zoveel mogelijk punten te scoren. Luc presteerde het om al zijn partijen te winnen. Eén enkelpartij en 2 dubbelpartijen gingen verloren, dus de koppositie is voorlopig behouden gebleven.

Apollo J3 – Ricochet J1: 1-5
De jongens van Apollo J3 kregen de jongens van de koploper uit Wijk bij Duurstede, Ricochet op bezoek. Het team handhaafde zich zo goed mogelijk. Maarten won zijn enkelpartij, terwijl de overige 5 partijen verloren gingen. Maarten en Karsten wisten nog een driesetter uit hun dubbelpartij te halen. Een mooie 5e plaats in de competitie na 7 speelrondes.

Apollo J4 – OSM Badminton J6: 3-3
De meisjes van Apollo J4 kregen een gemengd team uit Maarssen op bezoek. Twee enkelpartijen en een dubbelpartij werden gewonnen, de overige partijen verloren, waardoor de punten gelijk verdeeld werden. Anouk en Madelief verloren hun dubbelpartij helaas net na een spannende driesetter (17-21, 25-23 en 20-22). Na 7 speelweken een mooie 4e plaats in de poule.

Apollo J5 – Selby J1: 3-3
De spelers van Apollo J5 kregen het team uit Soest van Selby J1 op bezoek. Doel was ze in ieder geval achter zich te houden, zodat ze niet zouden zakken in de competitie. Door alle enkelpartijen te winnen in tweesetters waren 3 punten in the pocket, de dubbelpartijen werden helaas allemaal verloren. Er werden 2 driesetters gespeeld. Na 7 speelweken een mooie 4e plaats in de poule.


Verslag 12-11-2023

Afgelopen week werden er 11 uitwedstrijden gespeeld, waarvan er 4 gewonnen werden, 2 in gelijkspel eindigden en 5 wedstrijden verloren werden. Apollo 1 had moeite met Ricochet 1 in Wijk bij Duurstede en verloor er met 6-2. Bij de jeugd werden de ongelooflijke setstanden 21-0 verlies tot 2x toe genoteerd, die door de wedstrijdleiders en ouders van de tegenstanders voorkomen hadden moeten worden. Een kind laat je niet puntloos de baan verlaten.

Castellum J2 – Apollo J1 (landelijk, veer): 2-6
In Vleuten werden door de spelers van Apollo J1 twee driesetters gespeeld tijdens de enkelpartijen waarbij Daphne won en haar zus Suzanne helaas net niet. De overige partijen werden in tweesetters gespeeld, waarbij alleen de damesdubbelpartij moest worden prijsgegeven.

’t Gein J2 – Apollo J3: 6-0
Het team van 3 jongens speelde tegen een gemengd team in Nieuwegein dit weekend en maakten geen schijn van kans. De dubbelpartij van Maarten en Karsten lijkt een heel onsportief einde te hebben gekend met een uitslag van 21-8 en 21-0. Fair play was blijkbaar ver te zoeken.

’t Gein J1 – Apollo J4: 6-0
Ook deze wedstrijd vond plaats in sporthal Merwestein, 3 teams tegelijk aanwezig! Dit keer de 3 dames ontmoetten eveneens een gemengd team waar zij ook geen weerstand aan konden bieden. Wederom een onsportieve eindstand van 21-2 en 21-0 op het scoreformulier. Dit is not done! 10 van de 12 sets van Apollo J4 kwamen niet in de dubbele cijfers, een zeer moeizame wedstrijd tegen de koploper.

DVS Utrecht J4 – Apollo J5: 3-3
In sporthal Hoograven kwamen de 4 jongens van Apollo J5 de 3 spelers van DVS Utrecht J4 tegen. De enkelpartijen van Jasper en Jordi werden gewonnen, terwijl Jordi ook zijn dubbelpartij met Rick wist te winnen in een driesetter. De overige partijen gingen verloren, dus de punten werden eerlijk verdeeld.


Verslag 5-11-2023

Door de storm van afgelopen donderdag werd één wedstrijd uitgesteld, de overige 13 uitwedstrijden konden de afgelopen 2 weken wel doorgang vinden. Alleen 3 van de jeugdteams wonnen hun wedstrijden, alle overige wedstrijden werden verloren op één gelijkspel na door Apollo 4.

Apollo J1: mixteam speelt landelijk met veren shuttles in cat. A:
Mariken J1 – Apollo J1: 7-1
In Nijmegen werd tegen de 2e in de poule gespeeld. Het thuisteam was goed op elkaar ingespeeld, want alleen Roy wist zijn enkelpartij te winnen en alleen Daphne haalde er nog een driesetter uit tijdens haar enkelpartij die ze helaas verloor.

Castellum J1 – Apollo J1: 6-2
In 8 dagen werden 2 wedstrijden gespeeld door Apollo J1 dat ook uit speelde in Utrecht. Toevallig zitten er 2 teams van Castellum in deze poule. In allemaal tweesetters werd de wedstrijd gespeeld. Roy en Daphne haalden de punten binnen door hun enkelpartijen te winnen, de overige partijen gingen helaas ten onder, waarbij Orin nog heel dicht tegen een driesetter aan zat (21-18 en 24-22).

Apollo J2: jongensteam van min. 4 speelt 8 partijen per wedstrijd in cat. B:
De Treffers J2 – Apollo J2: 0-8
Na de vorige wedstrijd verloren te hebben, was het team zeer gedreven dit keer weer te winnen. En dat lukte helemaal, slechts één driesetter door Milo en Stijn tijdens hun dubbelpartij, maar 8 punten in the pocket. 5 sets eindigden met enkele cijfers voor de tegenstanders. Apollo J2 rules!

Apollo J3: jongensteam van min. 3 eerste en tweede jaars, 6 partijen per wedstrijd in cat. D:
BVC 74 J2 – Apollo J3: 1-5
In Cuijk namen 3 jongens van Apollo J3 het op tegen het gemengde team van BVC 74 J2 dat uit 4 personen bestond. De partijen liepen gesmeerd, alleen de herendubbel van Maarten en Rens eindigde in de enige driesetter die helaas verloren werd. De overige partijen werden netjes gewonnen.

Apollo J4: nieuw meisjesteam van min. 3 in cat. Goud, 6 partijen per wedstrijd:
Vianen J3 – Apollo J4: 0-6
De dames waren goed op dreef en wonnen alle partijen met maar één spannende driesetter van Anouk in haar enkelpartij.

Apollo J5: nieuw jongensteam van min. 3 in cat. Goud, sets tot 15 punten ipv 21 (verlenging tot max. 21 ipv 30), 6 partijen per wedstrijd:
’t Gein J4 – Apollo J5: 6-0
Met 4 jongens moest gespeeld worden tegen de koploper in Nieuwegein dat nog geen wedstrijd verloren heeft. Ook dit keer bleven alle punten in Nieuwegein. Door Jasper werd er nog een driesetter gespeeld maar helaas verloren.


Verslag 22-10-2023

In de badmintoncompetitie is momenteel een pauze door de Nederlandse Kampioenschappen en de herfstvakantie. Een kleine update na de eerste paar weken met tekst en uitleg over de nieuwe opzet bij de jeugd.

Nieuwe opzet: er wordt in 2 helften gespeeld, voor en na Kerstmis. Eerst helft speelt elk team maar de helft van de wedstrijden in een volle poule, dus uit of thuis tegen elke tegenstander. In tweede helft wordt op basis van sterkte nieuwe indeling gemaakt en worden volledige poules van 4 teams gespeeld, dus 3×3 wedstrijden. Leeftijden zijn losgelaten qua indelingsmechaniek, want er wordt voortaan op sterkte gespeeld in cat. A, B, C en D en voor beginnende spelers in cat. Goud, Zilver en Brons.

Apollo J1: mixteam speelt landelijk met veren shuttles in cat. A:

Van de 2 gespeelde wedstrijden werd er 1 gewonnen en 1 verloren. De laatste wedstrijd was thuis tegen RBB uit Breda en alle partijen werden glansrijk gewonnen. Op 3e plaats van de 6 in de poule.

Apollo J2: jongensteam van min. 4 speelt 8 partijen per wedstrijd in cat. B:

Er werden al 4 wedstrijden gespeeld, waarvan er 3 werden gewonnen. De laatste wedstrijd was thuis tegen Unicum uit Woerden. 3 van de 4 enkelpartijen werden gewonnen, de rest ging helaas verloren. Wel 3 driesetters waarvan er 2 na een lange derde set gewonnen werden. Op 1e plaats van de 7 in de poule.

Apollo J3: jongensteam van min. 3 eerste en tweede jaars, 6 partijen per wedstrijd in cat. D:

2 van de 4 wedstrijden gewonnen, de andere verloren. De laatste wedstrijd thuis was tegen de hekkensluiter ’t Slot uit Zeist, waarbij alle partijen eenvoudig in tweesetters gewonnen werden, dus 6-0. Op 4e plaats van de 8 in de poule.

Apollo J4: nieuw meisjesteam van min. 3 in cat. Goud, 6 partijen per wedstrijd:

Begonnen werd met 2 gelijkspellen, daarna werd een wedstrijd verloren en de laatste thuis tegen Castellum werd glansrijk gewonnen. De verloren wedstrijd was tegen een team dat alleen maar uit jongens bestaat en dat viel niet mee, alleen maar tweesetters. Bij de gewonnen wedstrijd werd een driesetter gespeeld. Op een verdienstelijke 4e plaats van de 8 in de poule.

Apollo J5: nieuw jongensteam van min. 3 in cat. Goud, sets tot 15 punten ipv 21 (verlenging tot max. 21 ipv 30), 6 partijen per wedstrijd:

Van de 4 gespeelde wedstrijden werd er 1 gelijkgespeeld, 1 verloren en 2 gewonnen. De korte partijen zijn aantrekkelijk voor dit jonge team. De laatste wedstrijd thuis tegen Martinus A Veen uit Amstelveen werd met 5-1 gewonnen, waarbij de verloren partij ook maar net naar de tegenstander ging. Op een mooie 4e plaats van de 8 in de poule.


Verslag 24-09-2023

De competitie voor de badmintonners van BC Apollo is 2 weken geleden weer gestart en inmiddels in volle gang bij de senioren en junioren. Er zijn alweer 24 wedstrijden gespeeld waarvan er 10 gewonnen werden, 10 x verloren en 4x gelijkspel het eindresultaat was. Er zijn 10 seniorenteams, waarvan er 8 voor de Bond uitkomen (4 mixteams en 4 herenteams) en 2 in de gemend dubbel competitie waar maar 6 partijen gespeeld worden, zonder enkelspellen. Bij de jeugd doen 5 teams mee, van jong tot oud.

Jeugd:

Apollo J1: thuis 1-7
Apollo J2: 2x thuis 8-0 en 7-1
Apollo J3: uit 4-2, thuis 2-4
Apollo J4: uit 3-3, thuis 3-3
Apollo J5: 2x thuis 2-4 en 5-1