Verslagen van de competitiewedstrijden

Op deze pagina vind je de wedstrijdverslagen van de bondscompetitie en de voorjaarscompetitie. Elke week wordt er door public relations geleverd aan de media en de website. Bij deze verslagen zal waar nodig ook foto’s verschijnen.

Wedstrijdverslagen Senioren 2023-2024

Apollo 2 Kampioen!!!!!

Na een spannende thuiswedstrijd tegen Leerdam is Apollo 2 gisteravond kampioen geworden. Apollo 2 stond al een paar weken op de eerste plaats, met op 4 punten achterstand Leerdam.
Dit betekende dat het team van Apollo, 3 punten moest pakken om op de eerste plaats te blijven.
Bij de uitwedstrijd in Leerdam had Apollo met 5-3 verloren, dus de overwinning was zeker nog geen feit.
De wedstrijd ging gelijk op met meteen al een driesetter in de herendubbel van Ivo en Olivier (19-21  21-18  17-21)
Ingrid en Monique wonnen de dames dubbel.
De beide herenenkels gingen verloren, maar Monique en Inge wisten beide damesenkels te winnen. Zodra Inge de wedstrijd had gewonnen, ging er een luid gejuich op in de IJsselhal, waar iedereen op die 3e punt zat te wachten. Tot slot wisten Ivo en Ingrid ook de mixpartij te winnen en werd de wedstrijd met mooie 4-4 afgesloten.
Het team werd daarna meteen in de bloemetjes gezet door de vereniging.


Verslag 04-02-2024

Tijdens de laatste hele week van januari zijn de meeste competities afgerond, 2 teams doen dit in februari. De jeugdteams gaan eind februari weer verder in verband met de voorjaarsvakantie. Vorige week is Apollo 2 kampioen geworden, maar ook voor Apollo 4, Apollo M2, Apollo M4 en de Apollo GD1 waren er podiumplaatsen. Gefeliciteerd! Bij de jeugd wonnen 2 teams en verloren er 3.

Uitslagen competitie:

Apollo 1 – Castellum 3 (5e divisie): 2-6 (klaar)

Uit met 8-0 verloren, nu wist Apollo 1 twee punten van de koploper af te snoepen. Cynthia wist haar enkelpartij en de damesdubbelpartij met Romy te winnen en zorgde dus voor beide punten. Twee driesetters, één gewonnen, één verloren. Eindstand: 7e van de 8.

Apollo 2 – Leerdam 4 (7e divisie): 4-4 (klaar)

Is vorige week al uitvoerig beschreven, en heeft met foto in Het Kontakt gestaan. Gefeliciteerd met de eerste plaats!

Apollo 3 – Schoonhoven 2 (7e divisie): 5-3

Dit was de eerste wedstrijd tegen dit team, de tweede wedstrijd moet nog gespeeld worden. Met maar één driesetter die helaas verloren werd, werden de damesdubbelpartij, 2 enkelpartijen en beide mixpartijen gewonnen. De laatste van Enno en Nicole werd 22-20 en 21-19, spannend tot het einde. De 6e plaats van de 8 kan met nog 1 wedstrijd te gaan niet meer veranderen.

Apollo 4 – Limes 9 (7e divisie): 7-1 (klaar)

Uit werd nog gelijkgespeeld, nu was Apollo 4 goed op dreef en won haar laatste wedstrijd met 7-1. Alleen de herendubbelpartij werd verloren. Twee driesetters gespeeld en gewonnen. Eindstand: 3e van de 8, bravo!

Apollo M1 – De IJssel M1 (veer): 6-2 (klaar)

Werd uit nog met 6-2 verloren, nu werd er met 6-2 gewonnen van de koploper, niet slecht! Eén driesetter gespeeld en gewonnen. Eindstand: 5e van de 7.

Apollo M2 – Doorn M1 (veer): 2-6 (klaar)

Uit werd nog met 7-1 verloren, nu met 2-6. Drie driesetters werden gespeeld, waarvan er 1 gewonnen werden. Eindstand: 3e van de 7, bravo!

Apollo M3 – Veenshuttle M1 (veer): 3-5

Dit was de eerste wedstrijd tegen dit team uit Mijdrecht, de tweede wedstrijd moet nog gespeeld worden. Vier driesetters werden gespeeld waarvan er één gewonnen werd. 2 enkelpartijen en 1 dubbelpartij werden gewonnen. Van de laatste plaats kunnen ze helaas niet meer verstoten worden.

Apollo M4 – Oosterhout M2 (nylon): 6-2 (klaar)

Werd er uit nog met 6-2 verloren, de rollen waren nu omgedraaid en er werd met 6-2 gewonnen tijdens de laatste wedstrijd. Er werden 3 driesetters gespeeld, waarvan er 1 gewonnen werd. Invaller Iwan won al zijn partijen. Eindstand: 2e van de 7, bravo!

Gemengd dubbel competitie:

Nijkerk GD1 – Apollo GD1 : 4-2 (klaar)

Werd thuis nog met 0-6 verloren, uit werden er 2 punten afgesnoept van de uiteindelijke winnaar van de poule. Esmeralda wist haar beide mixpartijen te winnen. Hierdoor uiteindelijk op de 2e plaats beland van de 6 teams, netjes!


Verslag 21-01-2024

Allemaal uitwedstrijden in het barre winterweer werden afgelopen week door de diverse teams van badmintonvereniging Apollo gespeeld. De senioren zijn hun najaarscompetitie aan het afronden, de jeugd speelde de 2e week van de 2e fase van hun landelijke competitie. Drie wedstrijden werden gewonnen, drie gelijkgespeeld, de rest verloren of onbekend. Team Apollo 2 zal er alles aan doen volgende week de eerste plaats in de poule veilig te stellen tegen het team dat in haar nek hijgt.

Bondscompetitie:

Helios 2 – Apollo 1 (5e divisie): 3-5

Werd het een herhaling van de thuiswedstrijd die met 5-3 gewonnen werd? Nu werden er 2 in plaats van 1 driesetters gespeeld tegen de studenten in Utrecht, de wedstrijd duurde maar liefst 3,5 uur en het viel niet mee de punten te pakken van de hekkensluiter in de poule. Toch gewonnen, maar met nog maar één wedstrijd te gaan tegen de gedoodverfde kampioen zal het niet meevallen de 6e plaats in de poule van 8 te behouden.

Unicum 3 – Apollo 2 (7e divisie): 4-4

Werd thuis gelijk gespeeld met 2 driesetters, uit in Woerden waren er 3 driesetters voor nodig voor hetzelfde resultaat. Alleen een mixpartij werd in een driesetter gewonnen. De punten kwamen uit winst voor een dubbelpartij, 2 enkelpartijen en een mixpartij. Volgend weekend wordt beslist wie de winnaar in de poule wordt, want er wordt gespeeld tegen het team dat op de 2e plaats in hun nek hijgt met slechts 4 punten achterstand. Spannend!

Alblasserdam 1 – Apollo 3 (7e divisie): 4-4

Met invallers Nicole en Sjors was afgereisd naar Alblasserdam, waarvan thuis met 5-3 in alleen maar tweesetters was gewonnen omdat de tegenpartij moest opgeven tijdens de één na laatste mixpartij. Nieuwe ronde nieuwe kansen, maar slechts 3 van de 4 enkelpartijen werden gewonnen, en één van de laatste mixpartijen. Er werden 3 driesetters gespeeld en 2 gewonnen tijdens de enkelpartijen door Sjors en Enno. Met nog 2 wedstrijden te gaan is er helaas geen kans meer in het linker rijtje van de poule te belanden, de verschillen zijn inmiddels te groot.

Invictus 3 – Apollo 4 (7e divisie): 4-4

In Waddinxveen speelden de leden van Apollo 4 tegen Invictus. Werd er thuis nog met 6-2 gewonnen met invaller Rick, uit met het team Jos en Jos kwam het team niet verder dan 4-4. De damesdubbelpartij, 2 enkelpartijen en een mixpartij werden gewonnen met slechts één driesetter in de damesdubbelpartij. Met nog één wedstrijd te gaan tegen de hekkensluiter in de poule en 4 teams die nog 2 wedstrijden moeten spelen is nu nog niet duidelijk op welke plaats dit team in deze competitie zal eindigen.

‘t Slot M1 – Apollo M2 (veer): 6-2

Werd thuis nog met 5-3 gewonnen door de heren van Apollo M2, het team uit Zeist had thuis de overmacht. Rick verloor zijn enkelpartij in de enige driesetter (21-15, 22-24, 21-18). Jeroen zorgde voor de 2 punten door één van zijn dubbelpartijen en zijn enkelpartij te winnen. Met een beetje geluk tegen de koploper wordt volgende week de 3e eindplaats in de poule veilig gesteld.

Bodegraven M1 – Apollo M3 (veer): onbekend

De Sjeve Sjuttel M1 – Apollo M4 (nylon): 5-3

In Bunschoten-Spakenburg viel Michiel Nijland bij Apollo M4 in, voor het eerst in de competitie dit jaar en het was vele jaren geleden dat hij dit voor het laatst had gedaan. Het team had thuis nog met 7-1 gewonnen in alleen maar tweesetters met eigen spelers, nu viel het niet mee. De gedoodverfde 2e plaats in de poule kon al niet meer veranderen, maar een verlies was helaas niet te voorkomen. Er werden 3 driesetters gespeeld, waarbij alleen Quido het presteerde zijn enkelpartij te winnen. Ook Berry won zijn enkelpartij en de heren samen wonnen tamelijk eenvoudig hun dubbelpartij. De overige punten waren voor De Sjeve Sjuttel.

Gemengd dubbel competitie:

Castellum GD 2 – Apollo GD1: 4-2

In Vleuten werd net als de tegenstander met 2 heren en 3 dames tegen de runner-up gespeeld. Thuis was met 1-5 verloren, nu werd een punt meer afgesnoept van het team dat in de nek hijgde van Apollo GD1 en nu de 2e plaats bezet. Er werden 2 driesetters gespeeld, waarbij de damesdubbelpartij verloren werd, maar één mixpartij gewonnen. In deze competitie moet nog 1x tegen de koploper worden gespeeld. Als deze partij wederom met 8-0 verloren wordt, blijft het een mooie 3e plaats in de poule van 6.


Verslag 14-01-2024

Een druk weekend voor badmintonvereniging Apollo, want er werden vrijdagavond en zondag maar liefst 15 thuiswedstrijden gespeeld. De week ervoor waren er ook al 7 uit gespeeld. De seniorencompetitie loopt naar z’n einde met nog enkele weken te gaan, de jeugdcompetitie is met de 2e fase van start gegaan, waarbij nu op sterkte is ingedeeld. Alle wedstrijden in de bondscompetitie werden thuis gewonnen, waarbij Apollo 2 afstevent op het kampioenschap in haar poule. De jeugd moet er weer inkomen, er werd gewonnen, gelijk gespeeld en verloren.

Bondscompetitie:

Hercules 3 – Apollo 1 (5e divisie): 6-2

Uit werd 1-7 gespeeld, thuis 6-2, lichte verbetering. Spannende herendubbelpartij in driesetter die net verloren werd (18-21, 21-18 en 22-20). Marco en Cynthia wonnen hun enkelpartijen, Marco in een driesetter, Cynthia in een eenvoudige tweesetter. In totaal 3 driesetters, waarvan er 2 verloren werden.

Apollo 1 – Ricochet 1: 5-3

Walste Ricochet tijdens de uitwedstrijd nog over Apollo heen met 6-2, thuis werd over de nummer 2 Ricochet gewalst en gewoon gewonnen met 5-3. Daar waren wel 5 driesetters voor nodig waarvan er 3 gewonnen werden. Beide dubbelpartijen werden gewonnen, de enkelpartijen verdeeld evenals de 2 mixpartijen. De laatste van Marco en Cynthia eindigde in een spannende 21-19 en 26-24.

De Zender 1 – Apollo 2 (7e divisie): 5-3

Met een heel ander team dan thuis werd op bezoek gegaan bij De Zender 1. Thuis werd met 8-0 gewonnen. Er werden 4 driesetters gespeeld, waarvan slechts één mixpartij werd gewonnen. De herendubbel partij en Olivier zijn enkelpartij werden in tweesetters gewonnen, de overige partijen bleven in Lopik.

Apollo 2 – DVS Utrecht 6: 8-0

Uit werd met 2-6 gewonnen, thuis werd er over DVS Utrecht heen gewalst met 8 tweesetters waardoor het niet voor niets is dat dit team de hekkensluiter in de poule is. Met nog 2 wedstrijden te gaan deze maand is er een grote kans dat Apollo 2 de kampioen in deze competitie wordt.

Apollo 3 – Ouderkerk 1 (7e divisie): 5-3

Werd uit met 7-1 van Ouderkerk verloren, thuis werden er 5 van de 8 punten gewonnen. Een heel andere wedstrijd dus. Er werden 4 driesetters gespeeld waarvan er 3 gewonnen werden. Bart won al zijn partijen. Nog 3 wedstrijden te gaan.

Martinus A Veen 7 – Apollo 4 (7e divisie): 4-4

Een lichte verbetering na de thuiswedstrijd die met 3-5 verloren werd. In Aalsmeer werden de punten gelijk verdeeld. Helaas moest één van de dames van de tegenpartij tijdens de damesdubbelpartij tijdens de 3e set opgeven en kon zij niet verder spelen. Haar enkelpartij en mixpartij kwamen te vervallen. Het werd dus een korte wedstrijd met slechts tweesetters, en waarbij alleen Sandra haar enkelpartij won.

Apollo 4 – Iduna 9: 5-3

Een kopie van de uitwedstrijd werd de uitslag van de wedstrijd thuis tegen Iduna. Weer 2 driesetters, beide dubbelpartijen, 2 enkelpartijen en een mixpartij werden gewonnen. Met nog 2 wedstrijden te gaan wordt het spannend of het team de 3e plaats kan behouden tot het einde van deze competitie.

WSV Badminton M1 – Apollo M1 (veer): 2-6

Werd thuis nog gelijkspel gespeeld, uit in Apeldoorn werd het tij gekeerd en werden er 6 punten mee naar huis genomen. Maar liefst 6 driesetters, waarvan er 4 gewonnen werden. Eén dubbelpartij en één enkelpartij werden verloren.

Apollo M1 – De Kantjils M1: 6-2

Werd uit nog gewonnen door De Kantjils met 7-1, thuis waren de heren van Apollo oppermachtig. Uit werden er slechts tweesetters gespeeld, thuis waren er 5 driesetters (ze spelen ze niet liever!) voor nodig om de winst te bevechten, waarvan er 4 gewonnen werden. Bijna 4 uur stond het team op de baan. Met nog één wedstrijd te gaan is er niets zeker over de eindpositie, omdat de overige teams nog meer wedstrijden moeten spelen deze maand.

Beuningen M1 – Apollo M2 (veer): 3-5

Weer 2 driesetters, zelfde stand als thuis tegen het team uit Beuningen, dat in de poule in hun nek hijgt met nog 2 wedstrijden te gaan.

Apollo M2 – Houten M2: 8-0

Een strakke wedstrijd met alleen maar tweesetters tegen de hekkensluiter die thuis nog een puntje van Apollo afsnoepte maar dit keer die kans niet kreeg. Voorlopig 2e plaats in de poule.

Iduna M1 – Apollo M3 (veer): 7-1

Tegen de runner-up viel het niet mee en de meeste punten blijven in Utrecht in de Galgenwaard. Alleen Remco lukte het zijn enkelpartij in een driesetter te winnen. De overige 2 driesetters en alle overige partijen werden door de tegenstander gewonnen.

Apollo M3 – Houten M1: 6-2

Werd er uit nog met 5-3 van Houten verloren, thuis werd glansrijk met 6-2 gewonnen. Hier waren wel 5 driesetters voor nodig waarvan er 4 gewonnen werden. Alleen invaller Marco (vader) en Remco (zoon) verloren hun enkelpartijen. Met nog 3 wedstrijden te gaan zou er zo maar in de middenmoot van de poule geëindigd kunnen worden.

Triaq M2 – Apollo M4 (nylon): 4-4

Werd thuis nog met 5-3 gewonnen, in Harmelen werden de punten verdeeld. Er werden 3 driesetters gespeeld waarvan er 2 gewonnen werden. Twee enkelpartijen en 2 dubbelpartijen werden gewonnen en verloren.

Apollo M4 – ’t Gein M2: 6-2

Eindigde het uit nog met een 3-5 overwinning, thuis werd glansrijk van ’t Gein gewonnen met 6-2. Het team van de tegenstanders bestond volledig uit een team van mensen uit India. Met het einde van de competitie in zicht staat Apollo M4 op een stabiele 2e plaats in de poule.

Gemengd dubbel competitie:

Apollo GD1 – Nijkerk GD1: 0-6

Voor de eerste keer troffen de spelers van Apollo GD1 het team van Nijkerk, de koploper in de poule. Dit viel niet mee, alle partijen werden helaas verloren. Uit mag nog een keer revanche worden genomen. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan in ieder geval een goede 2e plaats worden behaald.

Apollo GD2 – Kwinkslag GD1: 2-4

Werd uit nog met 6-0 verloren van de koploper Kwinkslag, thuis kreeg het team van Apollo GD2 met een andere samenstelling meer grip op het spel en presteerde het 2 punten te veroveren. De damesdubbel- en een mixpartij werden gewonnen. Met 2-4 werd deze competitie afgesloten en een stabiele 3e plaats behaald in de kleine poule van 5 teams.


Verslag 10-12-2023

De uitslagen van de afgelopen 3 weken vertoonde 7 verloren wedstrijden, 6 gelijkspelen en maar liefst 4 gewonnen wedstrijden, waarvan er 3 van het gemengd dubbelteam Apollo GD1 kwamen. Zij staan hierdoor op een stabiele tweede plaats in hun poule.

DVS Utrecht 4 – Apollo 1 (5e divisie): 5-3
Thuis nog 4-4, nu lukte het niet meer 3 punten te scoren.

BAN 4 – Apollo 1: 7-1
Thuis 5-3, nu bijna alle punten in Amersfoort gelaten.

Apollo 2 – Culemborg 5 (7e divisie): 4-4
Uit nog 3-5, nu werden de punten verdeeld.

Apollo 3 – Shuttlek 2 (7e divisie): 3-5
Zelfde uitslag als uit, nu maar 1 driesetter.

Blue Sky 2 – Apollo 3: 4-4
Thuis nog met 6-2 gewonnen, nu met 4 driesetters met moeite gelijkspel.

Gouweslag 3 – Apollo 4 (7e divisie): 4-4
Werd er thuis nog 3-5 gespeeld, uit werden de punten verdeeld en een punt meer mee naar huis genomen.

De Treffers 3 – Apollo 4: 4-4
Idemdito.

Apollo M1 – Epe M1 (veer): 1-7
Werd uit nog met 3-5 gewonnen, thuis kwam het team niet verder dan 1 punt met 4 spannende driesetters die allemaal verloren werden.

IJsselstad M2 – Apollo M1: 5-3
Zelfde stand als tijdens de thuiswedstrijd.

WSV Dragonder Noord M1 – Apollo M2 (veer): 4-4
Werd de thuiswedstrijd nog met 7-1 gewonnen, in Veenendaal kwamen het team niet verder dan gelijkspel met maar 1 driesetter, tegen 5 de eerste keer.

Gouweslag M1 – Apollo M3 (veer): 8-0
Een herhaling van de allereerste wedstrijd thuis tegen dit team, alleen maar tweesetters.

Apollo M4 – Bodegraven M2 (nylon): 8-0
Liet men uit nog 3 punten liggen tegen dit team, thuis werden alle punten binnengeharkt, met één spannende driesetter.

Gemengd dubbel competitie:
Apollo GD1 – De Treffers GD1: 5-1
Uit werden de punten nog verdeeld, thuis werden bijna alle partijen gewonnen in alleen maar tweesetters.

Apollo GD1 – Putten GD1: 6-0
Uit nog gelijkspel, thuis was Apollo GD1 de winnaar van alle partijen, wel met 3 driesetters.

Castellum GD1 – Apollo GD1: 1-5
Werd thuis nog verloren met 2-4, uit waren bijna alle partijen voor Apollo, op een verloren herendubbelpartij na in een driesetter.

Apollo GD2 – Houten GD1: 1-5
Een herhaling van de uitpartij die met 5-1 verloren werd. Drie driesetters waarvan er 1 gewonnen werd. Hoge setstanden.

Netwerk GD1 – Apollo GD2: 3-3
Werd thuis met 3 invallers nog met 5-1 gewonnen, uit met eigen spelers kwam het team niet verder dan gelijkspel met 2 driesetters.


Verslag 19-11-2023

In tegenstelling tot vorige weken werd er afgelopen week veel gewonnen door de spelers van Apollo op de badmintonbaan. Bij de thuiswedstrijden werd er drie maal gelijkspel gespeeld en er ging slechts één wedstrijd verloren door Apollo J3 maar die kregen dan ook de koploper in hun poule op bezoek. De jeugd is nu op de helft van de competitie en speelt pas na de Kerstvakantie verder. Ook de seniorenteams hebben de helft van het aantal competitiewedstrijden inmiddels gespeeld.

Uitslagen competitie:

Bondscompetitie:
Apollo 1 – Helios SB 2 (5e divisie): 5-3
Tijdens de thuiswedstrijd tegen de studenten van Helios viel wederom Romy in. Tegen de hekkensluiters zouden er puntjes gesprokkeld moeten kunnen worden. De herendubbelpartij werd met 23-21 en 23-21 gewonnen, de dames wonnen ook in een tweesetter. Bij de enkelpartijen werden de punten verdeeld en wonnen alleen de dames hun partijen. Ruben verloor helaas in de enige driesetter. Bij de mixpartijen werden de punten weer verdeeld. Cynthia heeft als enige al haar partijen gewonnen.

Apollo 2 – Unicum 3 (7e divisie): 4-4
Tegen het team uit Woerden, Unicum 3, viel het niet mee. Ze azen natuurlijk ook op het leiderschap in de poule, maar de spelers van Apollo 2 hebben deze na 6 speelronden op de helft van de competitie weten veilig te stellen. Met 5 personen ontvingen zij het team. De herendubbelpartij werd in een driesetter gewonnen, de damesdubbelpartij werd verloren. De dames moesten in hun enkelpartijen helaas ook het onderspit delven, de heren wonnen hun enkelpartijen waarbij Ivo daar een driesetter voor nodig had. De mixpartijen werden ook verdeeld, waardoor alle punten eerlijk verdeeld werden.

Apollo 3 – Alblasserdam 1 (7e divisie): 5-3
Vorige maand viel Nicole voor het eerst in en dat beviel zo goed dat zij inmiddels voor de 3e keer inviel afgelopen weekend bij Apollo 3. Er werd gespeeld tegen het team uit Alblasserdam dat boven hen staat in de poule. Alle partijen werden uiteindelijk in tweesetters gespeeld. De dubbelpartijen werden tamelijk eenvoudig gewonnen, de enkelpartijen werden verdeeld en de punten van de mixpartijen eveneens. Helaas kon één partij niet gespeeld worden door opgave van de tegenstanders. Daardoor bleven de meeste punten in IJsselstein.

Apollo 4 – Invictus 3 (7e divisie): 6-2
Of invaller Rick nu bij een herenteam of bij een gemengd team invalt, hij gaat altijd tot het uiterste. De wedstrijd werd geopend met de dubbelpartijen die in driesetters gewonnen werden. Vooral de dames maakten het spannend (21-19, 19-21 en 21-13). Vervolgens verloor helaas alleen Jos zijn enkelpartij. Eén mixpartij werd verloren en die van Rick en Jessica gewonnen met de setstanden 21-18 en 27-25 (!).

Houten M2 – Apollo M2 (veer): 1-7 *gespeeld 12 november 2023
Bij de hekkensluiter in de poule werd vorige week eenvoudig gewonnen, maar er bleef toch één puntje achter. Alleen Marcel verloor zijn enkelpartij in een driesetter. De laatste dubbelpartij werd ook in een driesetter gewonnen.

Apollo M2 – ’t Slot M1: 5-3
De heren van Apollo M2 ontvingen de heren uit Zeist van ’t Slot M1. Begonnen werd met 2 driesetters in de eerste 2 dubbelpartijen waarbij de punten verdeeld werden. Dit gebeurden ook tijdens de enkelpartijen maar de laatste 2 dubbelpartijen werden weer door Apollo gewonnen. In totaal 3 driesetters werden er gespeeld.

Houten M1 – Apollo M3 (veer): 5-3 * gespeeld 12 november 2023
Twee driesetters tijdens de eerste 2 dubbelpartijen en helaas allebei verloren. Remco en Renzo wonnen hun enkelpartijen en daarna werd nog één dubbelpartij gewonnen. Renzo speelde naast de eerste dubbelpartij ook zijn enkelpartij in een driesetter. Meer dan 3 punten zaten er niet in.

Apollo M3 – Bodegraven M1: 5-3
Thuis lukte het de heren van Apollo M3 beter tijdens de wedstrijd tegen het team dat net boven hen staat. Er werd slechts één driesetter gespeeld door Remco en Jesper (21-23, 23-21 en 21-18). Jos en Jesper verloren hun enkelpartijen, en ook hun dubbelpartij samen. 5 Punten in the pocket!

Apollo M4 – De Sjeve Sjuttel M1 (nylon): 7-1
De heren van Apollo M4 doen goed mee in de competitie en op de helft hiervan bezetten zij de 2e plaats, na weer een overwinning op de heren van De Sjeve Sjuttel uit Bunschoten-Spakenburg. Alleen Marco verloor zijn enkelpartij in 20-22 en 20-21, dus hij had er bijna een driesetter uit gehaald. De rest werd eveneens in tweesetters gewonnen.

Gemengd dubbel competitie:
Geen wedstrijden.


Verslag 12-11-2013

Afgelopen week werden er 11 uitwedstrijden gespeeld, waarvan er 4 gewonnen werden, 2 in gelijkspel eindigden en 5 wedstrijden verloren werden. Apollo 1 had moeite met Ricochet 1 in Wijk bij Duurstede en verloor er met 6-2. Bij de jeugd werden de ongelooflijke setstanden 21-0 verlies tot 2x toe genoteerd, die door de wedstrijdleiders en ouders van de tegenstanders voorkomen hadden moeten worden. Een kind laat je niet puntloos de baan verlaten.

Bondscompetitie:
Ricochet 1 – Apollo 1 (5e divisie): 6-2
In Wijk bij Duurstede speelde Apollo 1 weer met invalster Romy. Er werden maar liefst 5 verlengde sets gespeeld en slechts 1x gewonnen. De dubbelpartijen werden verloren, alleen Cynthia won haar enkelpartij in een tweesetter en van de mixpartijen werd ook een partij gewonnen. Alleen Romy speelde een driesetter tijdens haar enkelpartij.

DVS Utrecht 6 – Apollo 2 (7e divisie): 2-6
In Sporthal Hoograven nam Apollo 2 met invaller Jos Boverhof het op tegen DVS Utrecht 6. Met 3 dames en 2 heren namen ze het op tegen hun 4 tegenstanders. De 2 dubbelpartijen werden direct in driesetters gespeeld en gewonnen. Van de enkelpartijen werden er 2 gewonnen en 2 verloren en beide mixpartijen werden in tweesetters gewonnen. Slechts één enkelpartij werd in een driesetter gespeeld en helaas verloren door Jos.

Ouderkerk 1 – Apollo 3 (7e divisie): 7-1
In Ouderkerk a/d IJssel kwam Apollo met invalster Nicole dinsdag al uit tegen de koploper die nog maar 1x verloren heeft. De spelers van Apollo 3 hebben het niet gemakkelijk met veel verloren wedstrijden. Deze keer werden 4 viersetters gespeeld waarbij hoge setstanden werden genoteerd, dus spannend tot de laatste punt. De herendubbelpartij en Enno en Nicole tijdens hun enkelpartijen verloren deze driesetters, maar Enno en Nicole wonnen hun laatste mixpartij wel met een driesetter (21-14, 14-21 en 19-21). Toch één puntje afgesnoept, overige partijen verloren, dus het valt niet mee om aan te haken bij de top.

Iduna 9 – Apollo 4 (7e divisie): 3-5
In sporthal De Galgenwaard werd door Apollo 4 met invaller Rick gespeeld tegen Iduna. Dit team heeft nog niets gewonnen, dus hier moesten wat punten bij elkaar te sprokkelen zijn. Het lukte de dames hun dubbelpartijen en hun enkelpartijen te winnen. Ook Rick won een punt door zijn enkelpartij te winnen. De punten van de mixpartijen werden verdeeld. Slechts 2 driesetters werden gespeeld tijdens de hele wedstrijd die slechts 2,5 uur duurde.

De Kantjils M1 – Apollo M1 (veer): 7-1
In Wageningen werd op zondagochtend al een vroege wedstrijd gespeeld tegen één van de koplopers. Allemaal tweesetters, waarbij alleen Ruben en Hans hun dubbelpartij wonnen en de rest van de partijen werden verloren. Dit team is nu op de helft van de competitie.

Houten M2 – Apollo M2 (veer): geen uitslag bekend

Houten M1 – Apollo M3 (veer): geen uitslag bekend

‘t Gein M2 – Apollo M4 (nylon): 3-5
Het team van Apollo M4 moest maar liefst 5 driesetters spelen om met de winst naar huis te gaan. 3 partijen ervan werden gewonnen. 3 dubbelpartijen en 2 enkelpartijen werden gewonnen. De wedstrijd vond plaats in sporthal Merwestein in Nieuwegein.

Gemengd dubbel competitie:
Luck Raeck 1 – Apollo 2: 3-3
Werd de allereerste wedstrijd thuis tegen dit team uit Montfoort overduidelijk met 6-0 gewonnen, uit in Montfoort tegen de spelers van Luck Raeck viel het vrijdagavond niet mee. Van de 6 partijen eindigden er 4 in driesetters waarvan er 2 gewonnen werden. De herendubbel werd in een driesetter verloren, de damesdubbel in een driesetter gewonnen. Hilde wist met al haar 3 partners haar wedstrijden te winnen en ging met de 3 punten aan de haal. Meer dan gelijkspel zat er helaas niet in.


Verslag 5-11-2023

Door de storm van afgelopen donderdag werd één wedstrijd uitgesteld, de overige 13 uitwedstrijden konden de afgelopen 2 weken wel doorgang vinden. Alleen 3 van de jeugdteams wonnen hun wedstrijden, alle overige wedstrijden werden verloren op één gelijkspel na door Apollo 4.
Bondscompetitie:

Castellum 3 – Apollo 1 (5e divisie): 8-0
Tegen de koploper viel het niet mee om tegen te spelen en punten te sprokkelen. Er werden zelfs 5 sets in de enkele cijfers gespeeld. Alle partijen werden verloren, maar Cynthia en Marco deden dit tijdens hun enkelpartijen in mooie driesetters.

Leerdam 4 – Apollo 2 (7e divisie): 5-3
Eind vorige maand werd de wedstrijd tegen Leerdam gespeeld, terwijl Apollo 2 tot dat moment alles gewonnen had. Het werd een lange middag met maar liefst 5 driesetters. Hiervan werden er slechts 2 gewonnen. De dubbelpartijen gingen verloren, de singlepartijen werden verdeeld, evenals de mixpartijen die allebei in driesetters moesten worden uitgevochten. De eerste verliespartij van dit seizoen is een feit, maar er is nog steeds alle geloof in een goede afloop in deze competitie.

Limes 9 – Apollo 4 (7e divisie): 4-4
In Alphen a/d Rijn werd tegen de hekkensluiter een gelijkwaardige partij gespeeld. 4 Driesetters waarvan er 2 gewonnen en 2 verloren werden.
De dubbelpartijenwaren voor Limes, de mixpartijen voor Apollo en de enkelpartijen werden verdeeld.

De IJssel M1 – Apollo M1 (veer): 6-2
In Rheden moest tegen de koploper worden gestreden waarbij Apollo M1 de runner-up is. Drie driesetters in de dubbelpartijen, de enkelpartijen werden allemaal in tweesetters verloren. Slechts 2 van de dubbelpartijen werden in driesetters gewonnen.

Doorn M1 – Apollo M2 (veer): 7-1
Tegen de aanvoerder in de poule werden alle enkelpartijen in tweesetters gespeeld en alleen door Jerrel gewonnen. De dubbelpartijen werden allemaal in driesetters gespeeld en verloren.

Oosterhout M2 – Apollo M4 (nylon): 6-2
Ook Apollo M4 moest tegen de koploper in de poule spelen. Er werden bijna allemaal tweesetters gespeeld, dus vlot, waarbij alleen alleen Berry zijn enkelpartij in een driesetter verloor. Patrick en Berry wonnen hun dubbelpartij en Quido zijn enkelpartij. Patrick had de hoogste setstanden tijdens zijn enkelpartij, 22-20 en 29-27. 4 Verlengde sets in totaal, best spannend dus.

Gemengd dubbel competitie:
Kwinkslag 1 – Apollo 2: 6-0
In Vinkeveen werd gebikkeld en gestreden tegen de koploper in de poule. Connie en Hilde haalden er een driesetter uit tijdens de damesdubbelpartij, maar moesten toch de winst uit handen geven. Alle partijen zaten steeds net in de buurt maar kwamen net tekort en zo liet het team 6 punten in Vinkeveen liggen.


Verslag 22-10-2023

In de badmintoncompetitie is momenteel een pauze door de Nederlandse Kampioenschappen en de herfstvakantie. Een kleine update na de eerste paar weken met tekst en uitleg over de nieuwe opzet bij de jeugd.

Bondscompetitie:
Apollo 1 5e divisie:
Het begon zo mooi: een keer gelijkspel, een overwinning met maar liefst 7 driesetters en daarna helaas 2x verloren. Tijdens de laatste wedstrijd tegen Hercules 3 moest Femke tijdens haar enkelpartij opgeven, waardoor 2 punten moesten worden weggegeven. Op 5e plaats van de 8 in de poule.

Apollo 2 7e divisie:
In de poule van 7 werd inmiddels 3x gewonnen, ook met invalster Romy vd Linden, die ook bij Apollo 1 haar opwachting heeft gemaakt. De laatste wedstrijd tegen de hekkensluiter van de poule werd in allemaal tweesetters eenvoudig volledig gewonnen. Voert poule aan.

Apollo 3 7e divisie:
Tegen de hekkensluiter in de poule werd eenvoudig gewonnen, maar de overige wedstrijden waren voor de tegenstanders. Laatste wedstrijd tegen Silver Shuttle kon alleen Enno zijn enkelpartij in een driesetter winnen, terwijl de herendubbel en een mixpartij nipt verloren werden. Op 6e plaats van de 8 in de poule.

Apollo 4 7e divisie:
Een abonnement op een 3-5 uitslag lijkt het wel, waarbij de enige uitwedstrijd gewonnen werd van de 4 in totaal. De laatste wedstrijd tegen Martinus A Veen (met een aantal onmogelijk uit te spreken namen!) werd met 3-5 verloren, met maar 2 driesetters die gewonnen werden en een punt van Sandra in haar enkelpartij. Op 6e plaats van de 8 in de poule.

Apollo M1 veer:
Na 4 wedstrijden zijn er wisselende uitslagen. Met de eigen spelers werd een keer gewonnen en een keer verloren. Met invallers Vinu en nieuwkomer bij Apollo Sjors Verstege werd met 7-1 dik gewonnen, en met invallers Rick en Remco werden de punten tijdens de laatste wedstrijd gelijkelijk verdeeld. Van de 4 driesetters werden er 2 gewonnen en 2 verloren, waarbij Rick tijdens zijn enkelpartij met 3 verlengde sets helaas net verloor. Op 2e plaats van de 7 in de poule.

Apollo M2 veer:
3x gespeeld, waarvan al 1x in de volledige eigen samenstelling. De laatste wedstrijd thuis tegen Beuningen werd met 5-3 gewonnen. De laatste 2 dubbelpartijen moesten in driesetters gespeeld worden, waarbij er 1 gewonnen en 1 verloren werd. Op 3e plaats van de 7 in de poule.

Apollo M3 veer:
Een jong team voor het eerst in deze samenstelling doet zijn best om bij te blijven. Dit valt niet mee. In 3 wedstrijden 3 punten van de 24 verzameld, maar dat kan alleen maar beter gaan. De laatste wedstrijd tegen de runner-up Iduna in deze poule werd met 2-6 verloren. Momenteel hekkensluiter.

Apollo M4 nylon:
Alle 3 wedstrijden zijn tot nu toe gewonnen. De laatste wedstrijd tegen Triaq uit Harmelen werd met 5-3 gewonnen. Van de 2 driesetters in 2 dubbelpartijen werd er 1 gewonnen en 1 verloren. Ook 2 enkelpartijen gingen helaas verloren. Op 2e plaats van de 7 in de poule.

Gemengd dubbel competitie:
Apollo 1:
Doet lekker mee voor het eerst in de gemengd dubbel competitie met 2 wedstrijden gelijkspel en 2 verloren. De laatste wedstrijd met invallende debutant Prateek werd met 2-4 verloren thuis van Castellum. Er werden 3 driesetters gespeeld en verloren, de 2 punten werden in 2 partijen in tweesetters verdiend. Op 3e plaats van de 6 in de poule.

Apollo 2:
Na 3 wedstrijden doet dit team het prima in de poule van 6, na 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd. Tijdens de laatste wedstrijd thuis met 3 (!) invallers Martijn, Martha en Sandra vd Belt, werd alleen de herendubbelpartij prijs gegeven aan tegenstander Netwerk uit Ede. Er waren 2 driesetters. Op 2e plaats van de 5 in de poule.


Verslag 24-09-2023

De competitie voor de badmintonners van BC Apollo is 2 weken geleden weer gestart en inmiddels in volle gang bij de senioren en junioren. Er zijn alweer 24 wedstrijden gespeeld waarvan er 10 gewonnen werden, 10 x verloren en 4x gelijkspel het eindresultaat was. Er zijn 10 seniorenteams, waarvan er 8 voor de Bond uitkomen (4 mixteams en 4 herenteams) en 2 in de gemend dubbel competitie waar maar 6 partijen gespeeld worden, zonder enkelspellen. Bij de jeugd doen 5 teams mee, van jong tot oud.

Bondscompetitie:
Apollo 1 5e divisie: 2x thuis 4-4 en 5-3
Apollo 2 7e divisie: uit 3-5
Apollo 3 7e divisie: uit 5-3, thuis 6-2
Apollo 4 7e divisie: 2x thuis, 2x 3-5
Apollo M1 veer: uit 3-5, thuis 3-5
Apollo M2 veer: thuis 7-1
Apollo M3 veer: thuis 0-8
Apollo M4 nylon: uit 3-5

Gemengd dubbel competitie:
Apollo 1: thuis 1-5, uit 3-3
Apollo 2: thuis 6-0


BC Apollo Competitie winter 2021/2022 eindverslag

Door alle coronaperikelen duurde deze competitie, die aanving in september 2021, uiteindelijk tot eind maart 2022. De senioren en junioren hebben uiteindelijk op één na alle wedstrijden gespeeld, met dank aan de competitieleiding. Dit bracht een verrassende uitslag, want het mixteam Apollo 1 dat in de 6e divisie uitkwam, kwam als winnaar van de 6 teams in haar poule uit de strijd. Marco van der Aar, Ruben Makkee, Cynthia de Keijzer en Femke Weerensteijn promoveren hierdoor volgend seizoen naar de 5e divisie. Mixteam Apollo 4 werd 2e in haar poule, de overige teams eindigden in de middenmoot. Het promoverende team werd tijdens de Clubkampioenschappen gehuldigd door het bestuur.